• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδόσεις Βιβλιοθήκης Νέας Εποχής ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Σήμερα η Ινδία μας στέλνει μια νέα εξήγηση της σκέψεως του Ηρακλείτου. Μας έρχεται στο θαυμάσιο εγχε.. Product #: 180.00001 Regular price: 12.00€ 12.00€ 1

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Κωδικός προϊόντος: 180.00001
Συγγραφέας: Aurobindo Sri
Μεταφραστής: Στεφανίδης Β. Κ.
Χρονολογία: 1969
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 68
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 12.00€

- +

Σήμερα η Ινδία μας στέλνει μια νέα εξήγηση της σκέψεως του Ηρακλείτου. Μας έρχεται στο θαυμάσιο εγχειρίδιο, το τόσο ελαφρό σε ύλη, αλλά τόσο βαρύ σε ουσία, που έγραψε για τον θείο Ηράκλειτο, ένας από τους μεγάλους στοχαστάς της σύγχρονης Ινδίας, ο Sri Aurobindo. Ο προσεκτικός αναγνώστης θα εκπλαγεί από όλο το φως που μπορεί να ρίξει στο βάθος της σκέψεως του Ηρακλείτου, που συχνά είναι σκοτεινό, μια ψυχή εμποτισμένη από όλες τις αρετές, όλες τις πειθαρχίες και όλο τον πλούτο που κατέχουν ακόμα οι θρησκείες και οι χιλιόχρονες δοξασίες της Ινδίας.

Με τη μικρή αυτή αλλά πολύτιμη, πραγματεία ο ανθρωπισμός διευρύνεται, φωτίζεται, πλουτίζεται και η σύνθεση, η τόσο διάπυρα επιθυμητή, μεταξύ της μεταφυσικής ανατολικής σκέψεως και την ενεργητικής λογικής της πρακτικής Δύσεως, μας παρουσιάζεται, για το μεγαλύτερο καλό του κόσμου, καρποφόρος και γόνιμος.

(Από τον πρόλογο του Mario Meunier, 1943)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία