• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πεχλιβανίδης Μ. & Σια Α.Ε. (Ατλαντίς) ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΔΩΔΩΝΗ - ΑΡΤΑ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ Το όνομα Ήπειρος, είναι πανάρχαιο, διατηρήθηκε δε ίσαμε τώρα και σημαίνει «στεριά». Σαν τμήμα της Βο.. Product #: 390.382.00008 Regular price: 18.50€ 18.50€ 1

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΔΩΔΩΝΗ - ΑΡΤΑ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Κωδικός προϊόντος: 390.382.00008
Συγγραφέας: Σαραλής Γιάννης
Χρονολογία: χ.χ. (1960 περίπου)
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 100
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπώθηκε στις νέες εγκαταστάσεις βαθυτυπίας των εργοστασίων Μ. Πεχλιβανίδη & Σιας.
Εικονογράφηση: Καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Δημητριάδη. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις περιγραφόμενες περιοχές (Λεύκωμα 131 εικόνων).
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Τεύχος υπ' αρ. 15 της συλλογής «Γνωρίσατε την Ελλάδα». Κείμενα: Γιάννης Σαραλής.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 18.50€

- +

Το όνομα Ήπειρος, είναι πανάρχαιο, διατηρήθηκε δε ίσαμε τώρα και σημαίνει «στεριά». Σαν τμήμα της Βορειοδυτικής Ελλάδας η Ήπειρος έχει για σύνορά της τ' Ακροκεραύνια από το βοριά, τον Αμβρακικό κόλπο από το νότο, το Ιόνιο πέλαγος από τη Δύση και τις κορυφογραμμές της περήφανης Πίνδου, προς την Ανατολή. Είναι μια χώρα ορεινή και δεν έχει μεγάλες ομοιότητες με κανένα άλλο τμήμα της Ελλάδας. Ένας ατελεύτητος χορός από πανύψηλα βουνά σκεπάζει το χώρο τούτο: Η Πίνδος, τα Κεραύνια,, ο Τόμαρος, η Τύμφη, η Νεμέρτσικα, με τα τόσα παρακλάδια τους, για ν' αναφέρουμε τα πιο σπουδαία. Ανάλογα είναι και τα μεγάλα ποτάμια της, γνωστά από την αρχαιότητα και συνδεδεμένα με την ιστορία και τους θρύλους της χώρας που τα γέννησε: ο Αώος, ο Δρύνος, ο Θύαμις, ο Αχέροντας, ο Λούρος, ο Άραχθος. Σ' αυτά χρωστάει ο τόπος την οργιώδη βλάστηση και τ' απέραντα δάση του.

Εισαγωγή - επιμέλεια κειμένων: Γιάννης Σαραλής

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία