• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑΙ ΑΡΧΑΙ Ποιά όμως ήτο η κεντρική ιδέα από την οποίαν αφωρμώντο η Πλατωνική αγωγή και παιδεία; Ο Πλάτων ακολ.. Product #: 370.00004 Regular price: 22.50€ 22.50€ 1

ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑΙ ΑΡΧΑΙ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 370.00004
Συγγραφέας: Σακόρραφος Γ. Δημήτριος
Χρονολογία: 1957
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 192
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τύποις: Εμμ. Στ. Πετράκη, Χανιά.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Άκοπο αντίτυπο σε όλες του τις σελίδες, με ένα σκίσιμο τεσσάρων εκ. στην δεύτερη εσωτερική σελίδα του βιβλίου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.50€

- +

Ποιά όμως ήτο η κεντρική ιδέα από την οποίαν αφωρμώντο η Πλατωνική αγωγή και παιδεία;

Ο Πλάτων ακολουθεί την Σωκρατικήν αρχήν: «Ουδείς εκών αμαρτάνει» και αναπτύσσων αυτήν κατέληξεν εις το συμπέρασμαν. «Ουδείς εκών κακός αλλά δι' αμαθείαν.

Έπρεπε λοιπόν, διά να αποφευχθή η άγνοια, η οποία ήτο και η μόνη αιτία της δυστυχίας του ανθρώπου, η Πολιτεία διά της αγωγής να προβεί εις την αρμονικήν ανάπτυξιν και των τριών στοιχείων, της ψυχής, δηλαδή του ,«λογιστικού», του «θυμοειδούς» και του «επιθυμητικού». Η ανάπτυξις δε έπρεπε να εγένετο κατά τοιούτον τρόπον, ώστε το λογιστικόν στοιχείον, να κυριαρχήση των δύο άλλων, του θυμοειδούς και του επιθυμιτικού, των σωματικών δηλαδή ορμών και ανοήτων επιθυμιών.

(Απόσπασμα από το «ΒΙΒΛΙΟΝ Α' 1»)

 

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία