• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βάνιας ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ - ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΟΜΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ [...] Τη διαχρονική παρακολούθηση, εξέταση και ανάλυση των δομών και λειτουργίας των Ιδρυμάτων Ανωτά.. Product #: 370.00002 Regular price: 13.00€ 13.00€ 1

ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ - ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΟΜΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Βάνιας
Κωδικός προϊόντος: 370.00002
Συγγραφέας: Αλαμανής Π. Θανάσης
Χρονολογία: 1993
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 110
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 13.00€

- +

[...] Τη διαχρονική παρακολούθηση, εξέταση και ανάλυση των δομών και λειτουργίας των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως από την Αρχαιότητα έως την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλαβε και παρουσιάζει με μία σειρά εκ τριών μελετών, η πρώτη εκ των οποίων είναι η παρούσα ο κ. Αθ. Αλαμανής. Ο συγγραφέας διεισδύει στο οργανωτικό μέρος των θεσμών ανωτάτης εκπαιδεύσεως που αναπτύχθηκαν κατά την αρχαιότητα και ευρίσκει πολλές αντιστοιχίες με του σύγχρονους όμοιούς του. Με γλώσσα λιτή και απέριττη αναβιώνει το κλίμα εργασίας που επικρατούσε στις σχολές και αναδεικνύει τα στοιχεία εκείνα που αποτέλεσαν τη βάση για την εξελικτική πορεία των εν λόγω θεσμών.

(Από τον πρόλογο του Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία