• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χριστιανική Εστία Πατρών ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ Το παρόν τεύχος περιέχει ομιλίες, χαιρετισμούς, προλογίσεις, εισηγήσεις και συζήτηση επί των εισηγήσ.. Product #: 370.00010 Regular price: 16.00€ 16.00€ 1

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκδοτικός Οίκος: Χριστιανική Εστία Πατρών
Κωδικός προϊόντος: 370.00010
Συγγραφέας: Χριστιανική Εστία Πατρών
Χρονολογία: 1987
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 74
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Έκδοση του Εκπαιδευτικού Τομέα της χριστιανικής αδελφότητας «Χριστιανική Εστία» Πατρών.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 16.00€

- +

Το παρόν τεύχος περιέχει ομιλίες, χαιρετισμούς, προλογίσεις, εισηγήσεις και συζήτηση επί των εισηγήσεων που έλαβαν χώρα στο Β΄ Εκπαιδευτικό συνέδριο του τομέως Εκπαιδευτικών της Χριστιανικής Εστίας Πατρών την 24η και 25η Ιανουαρίου 1987 Σάββατον και Κυριακή. Γενικόν θέμα του συνεδρίου ήταν: «Νέοι και ελευθερία».

Από την εναρκτήριο ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικοδήμου -κατά την χοροστασίαν αυτού εις τον Εσπερινόν- στις 24 Ιανουαρίου 1987, παρατίθεται ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

[...] «Βλέπετε μήπως η εξουσία υμών αύτη πρόσκομμα γένηται τοις ασθενούσι» (Κορ. 8, 9). Μήπως αυτό που συ το αποκαλείς δικαίωμά σου, και θεωρείς ότι είναι εις την εξουσία σου, μήπως αυτό προσκρούει εις τον άλλον που είναι αδύνατος και δεν μπορεί να αντιδράση; Συ με την εξουσίαν σου του επιβάλλεσαι δυναμικά. Επιβάλλεις το δίκαιον του ισχυροτέρου και το ονομάζεις «ελευθερίαν», ενώ είναι η πλέον ανελευθέρα πράξις. Όταν μάλιστα στρέφεται εναντίον εκείνων που ακόμη είναι εύπλαστα παιδιά, αδύνατοι νέοι και αδιαφώτιστοι, δεν έχουν την δύναμιν να αντιδράσουν ούτε να απαντήσουν και να τοποθετηθούν απέναντι αυτών των απόψεων, τας οποίας συ, από έδρας προβάλλεις, ή έξωθεν εισάγεις, ως συνθήματα και μηνύματα πολιτικοποιημένα κατά το πλείστον, και κάνεις κατάχρησιν ελευθερίας, η οποία όμως είναι τόσον ολίγον ελευθερία, όσον είναι περισσότερον παραπλανητική και δημαγωγική.

Έτσι λοιπόν, εν αναφορά προς την Παιδείαν, το ζήτημα της Ελευθερίας θα προαχθή εις βάθος και ποιότητα ως καλλιέργεια του μορφωτικού ιδεώδους της Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Παραδόσεως. Διότι, αυτό το Ορθόδοξον μορφωτικόν ιδεώδες (που είναι το πλαίσιον των Χριστιανικών αρχών, των χριστιανικών φρονημάτων και βιωμάτων) αυτό σφυρηλατεί, αυτό καταρτίζει και οικοδομεί τον χριστιανικόν χαρακτήρα και το χριστιανικόν ήθος. Την χριστιανικήν προσωπικότητα. Τον ελεύθερον άνθρωπον. Το τέκνον του Θεού. Τον πολίτη της βασιλείας των ουρανών.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία