• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ [...] Η όλη διάταξις της ύλης  έγινε κατά τρόπον, ώστε να διαφωτίζεται η σύγχρονη κρίσις, τόσο στον .. Product #: 370.00001 Regular price: 11.00€ 11.00€ 1

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 370.00001
Συγγραφέας: Ζάρρας Α. Χρήστος
Χρονολογία: 1988
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 110
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Μονοτυπία Στυλιανού Βεντούρα - Χρ. Σπύρου, Σάμου 99, Αθήνα, Τηλ. 8830057
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 11.00€

- +

[...] Η όλη διάταξις της ύλης  έγινε κατά τρόπον, ώστε να διαφωτίζεται η σύγχρονη κρίσις, τόσο στον χώρο της γενικής ανθρωπιστικής παιδείας, όσο και στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σταδιοδρομίας των νέων μας. Περαιτέρω επισημαίνονται οι αδυναμίες και εντοπίζονται τα προβλήματα της Παιδείας κατά βαθμίδες. Επιπλέον καταγράφονται συγκεκριμένες προτάσεις επιλύσεώς των και μεταρρυθμίσεως στους κρισιμώτερους τομείς της Παιδείας μας.

(Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

[...] Μία λοιπόν είναι και η ελληνική γλώσσα, από τα βάθη του μύθου μέχρι σήμερα, η οποία λόγω της τρισχιλιετούς ιστορίας της έχει το πλεονέκτημα να μας παρουσιάζει πλούτον λέξεων και πολυμορφίαν τύπων τόσην, όσην ουδεμία άλλη γλώσσα του κόσμου. Αν ημείς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατορθώνωμε να κατακτούμε εκάστοτε τη γλώσσα μας, δεν πταίει γι' αυτό η ίδια η γλώσσα, αλλ' είμαστε ένοχοι ημείς, που εδημιουργήσαμε το γλωσσικό μας πρόβλημα κατά τρόπο τεχνητό και τώρα προσπαθούμε να το λύσωμε με τρόπο ανεπιστημονικό.

(Από την παράγραφο «Το πρόβλημα της διγλωσσίας στο Δημοτικό Σχολείο»)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία