• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έλαφος ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ) [...] Αφού ξεπεράσεις τα αραβικά σοκάκια, φθάνεις στην αρχαία βασιλική. Ανάμεσα στο μουσουλμανισμό κ.. Product #: 910.00003 Regular price: 12.00€ 12.00€ 3

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ)

Εκδοτικός Οίκος: Έλαφος
Κωδικός προϊόντος: 910.00003
Συγγραφέας: Μαστρογιαννόπουλος Ηλίας (Αρχιμανδρίτης)
Χρονολογία: 1970
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 80
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκδόσεις «Έλαφος», Καλυψούς 1, Αγία Παρασκευή, Αθήναι. Τηλ. 683.100.
Εικονογράφηση: Ωραία εικονογράφηση εκτός κειμένου με σκίτσα του ζωγράφου Παναγιώτη Μαθιόπουλου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 12.00€

- +

[...] Αφού ξεπεράσεις τα αραβικά σοκάκια, φθάνεις στην αρχαία βασιλική. Ανάμεσα στο μουσουλμανισμό και στον εβραϊσμό στέκει το προσκύνημα της χριστιανοσύνης. Υπάρχουν εκεί τρεις πέτρες που αποτελούν το πολυτιμότερο θησαυρό του πλανήτη μας. Τρεις απλές πέτρες, που έχουν πολύ περισσότερη αξία απ' όλο το χρυσάφι και το ασήμι και τα πολύτιμα πετράδια όλου του κόσμου. Είναι ο βράχος του Γολγοθά, η πλάκα της Αποκαθηλώσεως και λίθος του Ζωοδόχου Τάφου. Στον πρώτο σφηνώθηκε ο Σταυρός, που ένωσε τη γη με τον ουρανό. Λίγο πιο πέρα ακούμπησε το Πανάχραντο Σώμα, όταν ξεκαρφώθηκε από το ξύλο, και λίγο παρέκει αποτέθηκε η  «Ζωή εν τάφω».

Γι' αυτό οι τρεις αυτές πέτρες είναι η πιο μεγάλη μαρτυρία και υπόμνησι στον άνθρωπο. Ατίμητο δώρο που άφησε το πέρασμα του Θεού στη γη μας. Είναι ένα τεράστιο προνόμιο της Ορθοδοξίας, αλλά συγχρόνως και ένα βαρύτατο χρέος μας. Καθένας μας ας είναι ένας φύλακας του μεγαλύτερου θησαυρού, που κληροδότησε ο ουρανός στη γη.

(Απόσπασμα από το κεφάλαιο «Ιερουσαλήμ»)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία