• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 333 μ.Χ.-1700 μ.Χ. (ΤΟΜΟΣ Α΄) Η συγκέντρωση και αξιοποίηση του περιηγητικού υλικού αποτελεί δύσκολο έργο. Ημερολόγια σημαντικών τα.. Product #: 910.00007 Regular price: 36.50€ 36.50€ 1

ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 333 μ.Χ.-1700 μ.Χ. (ΤΟΜΟΣ Α΄)

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 910.00007
Συγγραφέας: Σιμόπουλος Κυριάκος
Χρονολογία: 1972
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 768
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφικές εγκαταστάσεις «Φάρου», Μαυρομιχάλη 134, Αθήναι.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 36.50€

- +

Η συγκέντρωση και αξιοποίηση του περιηγητικού υλικού αποτελεί δύσκολο έργο. Ημερολόγια σημαντικών ταξιδιωτών δεν υπάρχουν σε ελληνικές βιβλιοθήκες και πρέπει ν' αναζητηθούν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όλα αυτά τα κείμενα είναι κειμήλια εθνικά, ιερή κληρονομιά του Γένους, που φωτίζει γνωστούς και άγνωστους χώρους του ιστορικού μας παρελθόντος. Αποκαλύπτουν την αδιάλειπτη ροή της ιστορίας του ελληνισμού και τη βαθύτατα ριζωμένη εθνική συνείδηση στους αιώνες των μεγάλων δοκιμασιών της δουλείας.

Αλλά αυτός ο θησαυρός παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτος για την ιστορική έρευνα. Είναι γλωσσικά απρόσιτος και κατάσπαρτος σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Αποτελεί εθνικό χρέος η αναζήτηση και η συγκέντρωση όλων των κειμένων των περιηγητών, γεωγράφων και κάθε λογής ταξιδιωτών που αναφέρονται στον ελληνικό χώρο. Πρέπει να μεταφρασθούν όλα τα αποσπάσματα που αφορούν τον τόπο μας και τα σημαντικά και τα επουσιώδη- από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ως τον εικοστόν αιώνα και να δημοσιευθούν, για να παραδοθούν στην επιστημονική έρευνα και να γίνουν κτήμα του ελληνικού λαού.

(Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία