• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο Karl Kerenyi, ο μύστης αυτός της αρχαίας ελληνικής Θρησκείας, με λαχτάρα, θυμάμαι, περίμενε να δη .. Product #: 930.00008 Regular price: 48.50€ 48.50€ 1

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κωδικός προϊόντος: 930.00008
Συγγραφέας: Kerényi Karl
Μεταφραστής: Σταθόπουλος Δημήτρης
Χρονολογία: 1975
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 662
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική πανόδετη βιβλιοδεσία.
Τυπογραφείο: Τύποις: Αδελφών Γ. ΡΟΔΗ - Αμαρουσίου 59 - Αμαρούσιον, Αθήναι.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Στη μετάφραση του Δεύτερου Μέρους πρέπει να υπογραμμιστή η συμβολή της φιλολόγου του Αρσακείου Αθηνών Κας Ιωάννας Ιακ. Μάϊνα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 48.50€

- +

Ο Karl Kerenyi, ο μύστης αυτός της αρχαίας ελληνικής Θρησκείας, με λαχτάρα, θυμάμαι, περίμενε να δη στην ελληνική γλώσσα, στη γλώσσα της, ολόκληρη τη «Μυθολογία των Ελλήνων», μα δεν πρόλαβε. Η χαρά του θα ήταν μεγάλη, όταν θα έβλεπε τα πρόσωπα της Μυθολογίας να συνομιλούνε στη γλώσσα τους και να διαβαίνουνε τις αγαπημένες τους ελληνικές θάλασσες και τα εκλεκτά τοπία του τόπου τους. Ο τόμος αυτός εδώ περιλαμβάνει μαζί με το πρώτο μέρος αναθεωρημένο, και το ανέκδοτο στα ελληνικά, μεγαλύτερο δεύτερο μέρος, δηλαδή τους «Ήρωες της ελληνικής μυθολογίας». Για την ελληνική μετάφραση ο Κερένυϊ είχε γράψει τον παρακάτω πρόλογο:

«Εκτιμώ πολύ τη νεοελληνική λογοτεχνία και τα έργα των Νεοελλήνων λογοτεχνών, που τα θεωρώ σα μιά νέα απαρχή. Δεν νομίζω πώς είναι αναγκαίο και σωστό, όταν μιλώ σε Έλληνες των νεωτέρων χρόνων ή του παρόντος, να τονίσω ιδιαίτερα πως είναι Νεοέλληνες. Πολύ λιγότερο τώρα που προσφέρω τον Έλληνα στον «Νεοέλληνα».

(Από τα προλεγόμενα του μεταφραστή)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία