• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γλάρος Η ΚΥΛΙΞ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ Το πρότυπο της κοινωνικής τάξης δεν έχει ούτε πατριαρχική, ούτε μητριαρχική δομή, αλλά κοινοτική και.. Product #: 930.00004 Regular price: 18.50€ 18.50€ 1

Η ΚΥΛΙΞ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Γλάρος
Κωδικός προϊόντος: 930.00004
Συγγραφέας: Eisler Riane
Μεταφραστής: Λάμψα Καρίνα
Χρονολογία: 1992
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 396
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Τυπογραφική επιμέλεια: Μαρίνα Τσαμουρά. Εκτύπωση: Π. Κόκαλης & Σία
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με επεξηγηματικούς χάρτες και πίνακες, αλλά και πλούσιες Σημειώσεις κατά κεφάλαιο. Πρόλογος της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 18.50€

- +

Το πρότυπο της κοινωνικής τάξης δεν έχει ούτε πατριαρχική, ούτε μητριαρχική δομή, αλλά κοινοτική και συνεργατική. Αυτές οι αρχαίες κοινωνίες υμνούσαν την ίδια τη ζωή, την αρμονία με τη φύση, και τη συντροφικότητα ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτή τη μορφή κοινωνίας, Ριάν Άισλερ την αποκαλεί κοινωνία της συντροφικότητας και συμβολίζεται από την ιερή κύλικα της Θεάς.

(Από τον πρόλογο της Μαργαρίτας Παπανδρέου)

Θεωρώ το βιβλίο της Άισλερ, Η Κύλιξ και το Ξίφος, ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του εικοστού αιώνα και κατά προέκταση, θα έλεγα, όλων των εποχών.

(Δήλωση του Ανθρωπολόγου, Ashley Montagu)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία