• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προμηθέας ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Μέσα από τις πρωτότυπες αυτές σελίδες περνούν προφήτες και επαναστάτες, ιδρυτές θρησκειών και αρνητέ.. Product #: 403.00004 Regular price: 17.50€ 17.50€ 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Εκδοτικός Οίκος: Προμηθέας
Κωδικός προϊόντος: 403.00004
Συγγραφέας: Λίλλης Μιχάλης
Χρονολογία: 1958
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 112
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τυπογραφεία Εκδόσεων «Προμηθέα».
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Η συλλογή ακολουθεί χρονολογική και όχι αλφαβητική σειρά, όπως η ζωή και ο θάνατος. Ο αναγνώστης θα βρει στο τέλος του βιβλίου αλφαβητικό πίνακα ονομάτων.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 17.50€

- +

Μέσα από τις πρωτότυπες αυτές σελίδες περνούν προφήτες και επαναστάτες, ιδρυτές θρησκειών και αρνητές, αυτοκράτορες και μηδενιστές, σοφοί και καλλιτέχνες -θεοί και δαίμονες-, μέσα στην αέναη και αδυσώπητη εναλλαγή της ζωής και του θανάτου. Ανάμεσα όμως στις μεγάλες μορφές προβάλλει κ' ένα πλήθος από ανθρώπους, που η ιστορία δεν καταδέχτηκε να τους καταχωρήσει στα χρυσά τεφτέρια της, που τα τελευταία τους λόγια όμως είναι βαρειά σε νόημα.

Και είναι όλοι τους αληθινοί, μικροί και μεγάλοι κι όποια σημαία κι αν κρατάνε, γιατί με το θάνατο δε γίνεται αλλοιώς. Αποκαλύπτονται αυτό που είναι πραγματικά γιατί τα τελευταία λόγια τους είναι ένα αυθόρμητο «De profundis», ένα γνήσιο «πιστεύω», το βίωμά τους.

Έτσι ο αναγνώστης, ο όποιος αναγνώστης, επικοινωνεί, ακάλυπτα κι αφτιασίδωτα, με το εσώτερο είναι των διαφόρων ιστορικών προσώπων, όπως αυτό συμπυκνώνεται στον ύστατο αποχαιρετισμό της ζωής.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία