• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Aποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

 Οι εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας, εντάσσονται διοικητικά στον Τομέα Εκδόσεων του επίσημου εκκλησιαστικού οργανισμού με την επωνυμία «Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος», με σκοπό την εξυπηρέτηση του ιεραποστολικού, λειτουργικού και μορφωτικού εν γένει έργου της ελλαδικής Εκκλησίας. Πριν από την ίδρυση του οργανισμού με τον Αναγκαστικό Νόμο 41/1936, τα πάσης φύσεως έντυπα και περιοδικά της Εκκλησίας της Ελλάδος τυπώνονταν σε ιδιωτικά τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους των Αθηνών.

 Σημαντικό σταθμό στην αρτιότερη εκδοτική παραγωγή της Αποστολικής Διακονίας, αποτέλεσε η αναδιοργάνωση του οργανισμού επί αρχιεπισκοπίας Σπυρίδωνος Βλάχου (1949-1956), με την απόκτηση ίδιων Τυπογραφικών και Βιβλιοδετικών εγκαταστάσεων, κατά το έτος 1951. Η τεχνολογική αναβάθμιση συνέδραμε στην θεραπεία χρόνιων λειτουργικών αναγκών της Εκκλησίας, σηματοδοτώντας την έκδοση επιμελημένων και φιλόκαλων τόμων Λειτουργικών Βιβλίων «αντάξιων σε εμφάνιση του υψηλού περιεχομένου της ορθοδόξου υμνογραφίας». Από το 2007 η Αποστολική Διακονία απέκτησε νέο υπερσύγχρονο τυπογραφείο, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποίησε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης.

Το έργο του Τυπογραφείου της Αποστολικής Διακονίας είναι έργο καθαρά Θεολογικό, Ποιμαντικό, Λειτουργικό, Εκκλησιαστικό και σ’ αυτόν τον τομέα οπωσδήποτε πρωτοτυπεί και αριστεύει.

Εμφάνισε:
Ταξινόμηση ανά:
Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία