• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φιλοδασική Ένωσις Αθηνών

Φιλοδασική Ένωσις Αθηνών

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών (ΦΕΑ) από τότε που ιδρύθηκε (1899) έχει οργανώσει και χρηματοδότησει πολλές αναδασώσεις, κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα πρώτα χρόνια αναδάσωσε τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη, τους λόφους του Φιλοπάππου και της Πνύκας και τον Αρδηττό δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μετά τον πόλεμο το όραμα της Προέδρου Καίτης Αργυροπούλου να ξαναφυτέψει τις πλαγιές του Υμηττού, γύρω από το Μοναστήρι της Καισαριανής, ήταν το κύριο έργο της ΦΕΑ. Φυτεύτηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια δέντρα. Ξαναφυτεύτηκε ο Ιστορικός Ελαιώνας και αναστηλώθηκε η Βυζαντινή Μονή Καισαριανής (11ος αιώνας). Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακήρυξε την περιοχή «Αισθητικό Δάσος» και την ενέταξε στις Προστατευόμενες Περιοχές 2000. Όλη η περιοχή σε μία έκταση περίπου 6000 στρεμμάτων παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Κράτος στην Φιλοδασική, για να την συντηρεί και να την προστατεύει. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκαν ένας Βοτανικός Κήπος και ένα Φυτώριο.

Σήμερα εκτός από την συντήρηση, αναδάσωση και προστασία του «Αισθητικού Δάσους», η Φιλοδασική οργανώνει, ξεναγήσεις, διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Σχολείων, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών στα δάση καθώς και εθελοντικές δράσεις που περιλαμβάνουν αναδασώσεις, καθαρισμούς μονοπατιών και δασικών δρόμων, μάζεμα της ελιάς και προσφοράς του ελαιόλαδου σε Κοινωφελή Ιδρύματα, με ομάδες εθελοντών Σχολείων, Τραπεζών, Οργανισμών και Εταιρειών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη Φιλοδασικής Συνείδησης και αγάπης προς το περιβάλλον.

Εμφάνισε:
Ταξινόμηση ανά:
Image
© 2023 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία