• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρισιάνου

Παρισιάνου

Ο εκδοτικός οίκος «Γρηγορίου Κ. Παρισιάνου» ιδρύθηκε το 1949 από τον Γρηγόριο Παρισιάνο και τη Μαίρη Παρισιάνου, κόρη του Γεωργίου Βασιλείου, ιδρυτή του ομώνυμου ιστορικού εκδοτικού οίκου. Στην αρχή λειτουργούσε ως βιβλιοπωλείο και ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα ως εκδοτικός οίκος πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, κυρίως των Ιατρικών Σχολών. Με την αύξηση του κύκλου εργασιών, αποφασίστηκε η δημιουργία ιδιόκτητης τυπογραφικής μονάδας με συγκρότημα στοιχειοθεσίας, εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας.

Παράλληλα, ο εκδοτικός οίκος αποκτά δικαιώματα μετάφρασης και διάθεσης στην ελληνική αγορά ξένων κλασικών ιατρικών συγγραμμάτων σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού (McGraw Hill, Blackwell, Lippincott, Cambridge, Elsevier, Springer, Masson κ.ά.). Μετά τον θάνατο του Γρηγορίου Παρισιάνoυ, η εταιρεία διευθύνεται από τη σύζυγό του και μετονομάζεται σε «Επιστημονικές Εκδόσεις Μαρία Γρ. Παρισιάνου».

Τον Απρίλιο του 2000 ιδρύεται μία νέα εταιρεία, υπό την επωνυμία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣIAΝΟΥ Α.Ε. με έδρα την Αθήνα. Τη διεύθυνσή της αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Παπαηλιού-Παρισιάνου. Πολύ σύντομα εγκαινιάζονται άλλα δύο υποκαταστήματα στο Γουδή (Υποκατάστημα «Γρηγόριος Κ. Παρισιάνος», Μικράς Ασίας 76) και στη Θεσσαλονίκη (Παναγιάς Δέξιας 5) και λειτουργούν παράλληλα με το κεντρικό κατάστημα «Μαρία Γρ. Παρισιάνου» στην Αθήνα (Ναυαρίνου 20).

Εμφάνισε:
Ταξινόμηση ανά:
Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία