• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάκτος

Κάκτος

Ο Εκδοτικός Οίκος «Κάκτος» ιδρύθηκε το 1975 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο. Έως το 1991 έδωσε στην κυκλοφορία περί­που 2.800 βιβλία, ενώ σε αυτή την περίοδο ανήκουν οι μεγάλες σειρές επιστημονικής φαντασίας, που έκαναν γνωστό στο ελληνικό κοινό το έργο των κορυφαίων συγγραφέων του είδους, όπως οι Άρθουρ Κλαρκ και Ι. Ασίμωφ.

Πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της κυκλοφορίας βιβλίων που αφορούν ζητήματα της επι­καιρό­τητας, ο «Κάκτος» καινοτόμη­σε με την έκδοση πολυάριθμων «δη­μοσιογραφι­κών» βι­βλίων-ντοκουμέντων, σε συ­νεργασία με μια σειρά γνωστών δημοσιογρά­φων, επιστημό­νων και προσώπων της δημόσιας ζωής, που προκάλεσαν αίσθηση στην εποχή τους με μεγάλη απήχηση στο αναγνω­στικό κοινό. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν έργα σημαντικών λογοτεχνών, Ελλήνων (Γ. Σκαρίμπας, Π. Πικρός κ.ά.) και ξένων (Χ. Μίλλερ, Τζ. Όργουελ, Χ. Έσσε, κ.ά.).

Από το 1991 οι Εκδόσεις έχουν ως κύριο έργο την έκδοση της σειράς «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Οι Έλληνες», με προγραμματισμό να δημοσιευθούν μεταφρασμένα και σχολιασμένα -για πρώ­τη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς- όλα τα έργα όλων των συγ­γραφέων της ελληνικής αρχαιότητας. Η σειρά αυτή, που βραβεύ­τηκε τον Απρίλιο του 2000 από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence στη Γαλλία ως ένα από τα σπουδαι­ό­τερα έργα της εποχής μας, αριθμεί μέχρι στιγ­μής 800 τόμους και είναι ήδη, για το αντικείμενό της, η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία