• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης και Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη,  ιδρύθηκε το 1979, σε εποχή που η χώρα στόχευσε με εναργείς πολιτικές και διπλωματικές διαδικασίες, στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτού του κλίματος λήφθηκε η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης μιας ολιγάριθμης πνευματικής συντροφιάς, με σκοπό τη λειτουργία λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού εντευκτήριου στην Αθήνα για την προετοιμασία του εδάφους προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός φορέας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το εντευκτήριο ονομάσθηκε από τότε «Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης» και στεγάσθηκε στο νεόδμητο κτίριο του αρχιτέκτονα Σπύρου Βαράγκη, στην οδό Σκουφά 73.

Στα 1984 το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης μεταφέρεται στο αρχοντικό Λέστου, της οδού Χαριλάου Τρικούπη και οι συνεργάτες του ξεκινούν τη διαδικασία συγκρότησης τους σε Σωματείο. Το 1993 ιδρύεται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, σωματειακό παράρτημα δημοσιογραφικής λειτουργίας, με την έκδοση των περιοδικών «ΕΙ» και «Απόδημον Έπος», που κυκλοφορούν διεθνώς επί έξη χρόνια και συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ίδρυσης της Ένωσης Εκδοτών Συντακτών Περιοδικών Πολιτισμού, μετέπειτα « Ένωση Πολιτιστικών Συντακτών». Το 1996, σε αναγνώριση του βιβλιοεκδοτικού έργου του Κέντρου, το Υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει εκδόσεις του στα εγκεκριμένα βιβλία για τις σχολικές βιβλιοθήκες. Πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της πολιτείας ασχολήθηκαν επανειλημμένα με το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.

Εμφάνισε:
Ταξινόμηση ανά:
Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία