• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εθικός Κήρυξ Πατρών - Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών

Εθικός Κήρυξ Πατρών - Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών

Ο «Εθνικός Κήρυξ» των Πατρών εκδόθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1944, όταν η Κυβέρνηση της απελευθέρωσης απαγόρευσε την έκδοση των εφημερίδων που κυκλοφορούσαν και κατά την περίοδο της Κατοχής. Έως τότε η εφημερίδα έφερε το όνομα «Ταχυδρόμος» και πρώτος της διευθυντής ήταν ο Θέμης Σωτηρίου υπό την ηγεσία του οποίου δεν ευδοκίμησε για πολύ καιρό. Μετά από μικρή διακοπή αναβίωσε ως συνεργατική του προσωπικού και τελικά περιήλθε στον Ανδρέα Βρή. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη του έκδοση (30 Νοεμβρίου 1934) ως τη δικτατορία της 4ης αυγούστου 1936, ο «Ταχυδρόμος» ήταν αντιβενιζελική εφημερίδα που με νευρώδη αρθρογραφία υποστήριζε πολλές φορές αδιάλλακτες θέσεις.

Το πρώτο μεταπελευθερωτικό φύλλο του «Εθνικού Κήρυκα» κόστιζε 20 δισεκατομμύρια δραχμές και είχε την έδρα του επί της οδού Γεροκωστοπούλου 30. Πολύ σύντομα η εφημερίδα απέκτησε δύο υποστάσεις, ως εβδομαδιαίος «Εθνικός Κήρυξ» που κυκλοφορούσε κάθε Δευτέρα, και ως «Ημερήσιος Κήρυξ» που έβγαινε κάθε μέρα. Δημοσιογραφική στέγη του «Κήρυκα» από το 1965 και εξής αποτέλεσε το ιστορικό κτίριο στην Φιλοποίμενος 27, όπου με πρωτεργάτη και εκδότη έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους του τύπου και της δημοσιογραφίας, τον Αλέκο Α. Βρή, διέγραψε σπουδαία και αξιόλογη διαδρομή στο χώρο του πατραϊκού τύπου και της ενημέρωσης. Ωστόσο, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και οι δύο εφημερίδες διέκοψαν την έκδοσή τους, αρχικά ο «Ημερήσιος» το 2010 και ο «Εθνικός» τρία χρόνια αργότερα.

Εμφάνισε:
Ταξινόμηση ανά:
Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία