• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών | Institut Francais d' Athenes

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών | Institut Francais d' Athenes

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών για σχεδόν μισό αιώνα ανέπτυξε μια αξιοσημείωτη εκδοτική δραστηριότητα, σε συνεργασία αρχικά με τις εκδόσεις «Ίκαρος», και μετά κάτω από την ευθύνη του διευθυντή του, του Octave Merlier, εκδίδοντας στα ελληνικά Γάλλους συγγραφείς ή αντίστροφα, μεταφράζοντας σύγχρονους Έλληνες ποιητές και συγγραφείς.

Η ιστορική συλλογή του περιλαμβάνει βιβλία ποικίλων θεματικών, σχετικών με την ελληνική γλώσσα και τις θρησκευτικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, ενδιαφέρεται για τη μουσική και τις τέχνες, και χαρίζει με τη συλλογή «Πόλεις και τοπία της Ελλάδας» πολύτιμους οδηγούς στους επισκέπτες και ερασιτέχνες αρχαιολόγους.

Μετά την αναχώρηση του Octave Merlier, το 1961, οι εκδόσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και να εμπλουτίζονται ακόμη, αλλά ο ρυθμός των εκδόσεων επιβραδύνεται, και η εκδοτική δραστηριότητα του Ινστιτούτου εξελίσσεται σε άλλες μορφές, επωφελούμενη κυρίως από συμφωνίες συνεργασίας με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, όπως η Εστία ή η Άγρα, ή γαλλικούς, όπως ο οίκος Actes Sud.

Εμφάνισε:
Ταξινόμηση ανά:
Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία