• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κωνσταντίνος Α. Πλεύρης


Ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και συγγραφέας Κωνσταντίνος Α. Πλεύρης, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Τελείωσε την Γαλλική Σχολή του Λεοντείου Λυκείου και έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών, και Κοινωνιολογίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας (ΝΟΕ Παρισίων). Διετέλεσε καθηγητής ψυχολογικού πολέμου και πολιτικής κοινωνιολογίας στις Σχολές Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και της Σχολής Γενικής Μορφώσεως Αξιωματικών του Αρχηγείου Στρατού.

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο καλύπτει τους τομείς της ιστορίας, της κοινωνιολογίας, της πολιτικής και της φιλοσοφίας. Βιβλία του έχουν μεταφρασθεί στην αραβική, αγγλική και ιταλική γλώσσα, ενώ έχουν βιβλιογραφηθεί εργασίες και ανακοινώσεις του σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Το επιστημονικό του έργο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, ενώ έχει αναγορευθεί επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα. Τα σπουδαιότερα έργα του είναι: «Έλληνες φιλόσοφοι», «Ονομαστικόν Λεξικόν Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης», «Ιωάννης Μεταξάς», «Παράγοντες πολιτικών συγκρούσεων», «Το Ελληνικόν αλφάβητον», «Ο Σωκράτης μπροστά στον θάνατο», «Οι βάρβαροι, αναφορά στα Ελληνοπερσικά», «Ο γέλως στην αρχαίαν Ελλάδα», «Λογική», «Ο διωγμός των αρίστων», «Αντιδημοκράτης», κ.α.


Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία