• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαράντος Ι. Καργάκος


Ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος, γεννήθηκε στο Γύθειο της Λακωνίας το 1937. Κατάγεται από παλαιά οικογένεια της Μέσα Μάνης. Ήλθε στην Αθήνα το 1946 και από το 1951 εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτήν. Σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρωταγωνίστησε στο αμφισβητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία (κύριο φοιτητικό αίτημα τότε).

Εργάσθηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστηριακούς Οργανισμούς των Αθηνών. Δίδαξε στις Ανώτατες Σχολές του Ναυτικού και του Στρατού. Συνεργάσθηκε με τα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Ευθύνη», «Πειραϊκή Εκκλησία», «Άρδην», «Εθνικές Επάλξεις» κ.α. Διετέλεσε επί μακρόν αρθρογράφος και λογοτεχνικός κριτικός των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος», «Τύπος της Κυριακής», ενώ παλαιότερα υπήρξε συνεργάτης της «Καθημερινής» και της «Απογευματινής».

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο αριθμεί έως σήμερα 105 βιβλία με αρκετά εξ αυτών να είναι μοναδικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ξένη βιβλιογραφία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ιστορίες των αρχαίων Αθηνών και της αρχαίας Σπάρτης, καθώς και την μετά θάνατον έκδοση του τρίτομου έργου «Η ελληνική επανάσταση του 1821».

Ο μεγάλος ιστορικός «αποχώρησε από τη μάχη» της ζωής στις 13 Ιανουαρίου του 2019 στην Αθήνα.


Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία