• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καρατζαφέρης Γιώργος


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης γεννήθηκε το 1947. Το 1961 γράφει την πρώτη του εκπομπή στο τότε Ε.Ι.Ρ.  Από το 1963 παρουσιάζει εκπομπές για τη Νεολαία, τη Γυναίκα και το Αυτοκίνητο. Το 1970 μεταφέρει τη δραστηριότητά του στην ελληνική τηλεόραση. Αμέσως μετά για λόγους ειδικών σπουδών μεταφέρει τη ραδιοτηλεοπτική του καριέρα στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Με τη μεταπολίτευση αρθρογραφεί πολιτικά, ενώ επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα στο ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας. Το 1977 ιδρύει μια από τις πιο επιτυχημένες διαφημιστικές εταιρίες της χώρας, την Radio TV Photo Press ΑΕΔΕ. Με την είσοδο του Γιώργου Καρατζαφέρη στη διαφήμιση λανσάρεται μια νέα γλώσσα στα διαφημιστικά σλόγκαν. Πρόκειται για την παράφραση παροιμιών που αρκετά χρόνια μετά υιοθετήθηκαν και από τις θεατρικές επιχειρήσεις. Ένα από τα πλέον δημοφιλή σλόγκαν του ήταν για τη βιομηχανία εσωρούχων «Ήλιος»: «Απ' έξω εμφάνιση από μέσα άνεση...».

Το 1981 με προτροπή του Π. Λαμπρία ασχολείται ενεργά με την πολιτική διαφώτιση και αναλαμβάνει αρθρογράφος στη «Νέα Πορεία», δημοσιογραφικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία διακόπτεται η συνεργασία του με την ΕΡΤ-2 και η καθημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή «Η γυναίκα σήμερα». Το 1989 σχεδιάζει την «TV PRESS» η οποία πρωτοεκδίδεται την 1η Φεβρουαρίου του 1984. Για τους αγώνες του για την ελεύθερη δημοσιογραφία έχει τιμηθεί με περισσότερες από 200 πλακέτες. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 150 εκδόσεις της «TV PRESS» σε ανυπολόγιστο αριθμό βιντεοκασσετών.

(Το βιογραφικό είναι ενημερωμένο μέχρι και το 1989)


Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία