• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κείμενα ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΔΡΑΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Οι ιερουργίες που παρασταίνουν κι ο μύθος που ιστορεί το θάνατο και την ανάσταση του Πάσχοντος Θεού .. Product #: 290.00001 Regular price: 18.00€ 18.00€ 1

ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΔΡΑΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Εκδοτικός Οίκος: Κείμενα
Κωδικός προϊόντος: 290.00001
Συγγραφέας: Λεκατσάς Παναγής
Χρονολογία: 1976
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 88
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Το βιβλίο αυτό στοιχειοθετήθηκε στα «ΚΕΙΜΕΝΑ» και τυπώθηκε στο Τυπογραφείο του Χρονόπουλου - Παλουμπή τον Ιούνιο 1976 με επιμέλεια της Γεωργίας Παπαγεωργίου.
Εικονογράφηση: Εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 18.00€

- +

Οι ιερουργίες που παρασταίνουν κι ο μύθος που ιστορεί το θάνατο και την ανάσταση του Πάσχοντος Θεού κάθε χρόνο, συγκροτούν ένα θρησκευτικό, το Θείο, Δράμα. Το δράμα τούτο βρίσκεται στην καρδιά των θρησκειών της Ανατλικής Μεσογείου με τις λογίς μορφές του Πάσχοντος Θεού. Μ' όλες τις ιδιομορφίες τους, τα θεία δράματα της Ανατολικής Μεσογείου φανερώνουν τον ίδιο ιερουργικό σκελετό που μπορούμε να τον ανασυγκροτούμε χρησιμοποιώντας τα ιερουργικά στοιχείο από τη μιά και τις μυθικές προβολές τους από την άλλη. Σαν τέτοιες προβολές οι θειοδραματικοί μύθοι συχνά ανακρατούν στοιχείο που ξέπεσαν από τις ιερουργίες του ενός ή του άλλου θείου δράματος ή που σωπάστηκαν από την παράδοση, εξαιτίας του μυστηριακού τους χαρακτήρα.

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία