• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΙΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ Εναίσιμος επί διδακτορία, διατριβή υποβληθείσα εις την Θεολογικήν Σχολήν του Εθνικού και Καποδιστρια.. Product #: 210.00100 Regular price: 32.50€ 32.50€ 1

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΙΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ

Κωδικός προϊόντος: 210.00100
Συγγραφέας: Παπαπέτρου Ε. Κωνσταντίνος
Χρονολογία: 1969
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 144
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκτύπωσις: Γρηγόριος Κ. Παρισιανός, Καλλιγά 27, Αθήναι.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Περιλαμβάνια παραπομπές, εκτενή βιβλιογραφία και παροράματα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 32.50€

- +

Εναίσιμος επί διδακτορία, διατριβή υποβληθείσα εις την Θεολογικήν Σχολήν του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπου εις τα ιερά της Παραδόσεως κείμενα γίνεται, αμέσως ή εμμέσως λόγος περί του Θεού, εκεί προϋποτίθεται η Αποκάλυψις του Θεού προς τον άνθρωπο και η γνώσις Αυτού εκ μέρους του Ανθρώπου. Εκ τούτου καθίσταται φανερόν ότι ολόκληρος η ανά τους αιώνας θεολογική δημιουργία της Εκκλησίας προσφέρει υλικόν διά το θέμα της παρούσης διδακτορικής διατριβής.

Εκ του μεγάλου αριθμού των παραδεδομένων πατερικών συγγραμμάτων ήτο δια λόγους μεθόδου αναγκαίο να προσδιορισθή ως βάσις εν ωρισμένον κατά πλάτος κείμενον, διά να επιτραπή ούτω μία όσον το δυνατόν βαθυτέρα μελέτη πηγαίου υλικού αναφορικώς προς το εν λόγω θέμα και τας επιλεγείσας εν προκειμένω αρχάς  διαπραγματεύσεώς του. Προς τον σκοπόν τούτον προετιμήθη το υπόμνημα του Κυρίλλου Αλεξάνδρειας εις το κατά Ιωάννην ευαγγέλιον εν αξιόλον δηλ. ερμηνευτικόν έργον, του οποίου η σημασία είναι αναμφιβόλως και υπό άλλας επόψεις πολύ ενδιαφέρουσα. [...]

(Από το πρόλογο του συγγραφέα)

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία