• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΟΡΕΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ Οι «Ορειάδες» είδαν το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 1963 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πε.. Product #: 799.00001 Regular price: 23.50€ 23.50€ 9

ΟΡΕΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 799.00001
Συγγραφέας: Κοντογιάννης Ν. Γιώργος
Χρονολογία: 1963
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 130
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική πανόδετη βιβλιοδεσία κόκκινου χρώματος με το πρωτότυπο περικάλυμμά της σε άριστη κατάσταση.
Τυπογραφείο: Γραφικαί Τέχναι Ι. Μακρής ΑΕ
Εικονογράφηση: Η καλλιτεχνική σύνθεση ανήκει στο Νίκο Κοντορό. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Αλέκος Κορογιαννάκης. Οι ξυλογραφίες είναι των ζωγράφων Γιώργου Βελισσαρίδη και Γιώργου Μόσχου. Οι βαθυτυπικές αναπαραγωγές των φωτογραφιών εκτός κειμένου έγιναν στην Ι. Μακρής ΑΕ. Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από τον συγγραφέα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 23.50€

- +

Οι «Ορειάδες» είδαν το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 1963 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα ετών από την πρώτη κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Ελλάδας, του Μύτικα, από κοινούς θνητούς (2 Αυγούστου 1913). Αποτελούν μια ορειβατική και συνάμα λαογραφική περιδιάβαση σε ορισμένα από τα κυριότερα ελληνικά βουνά. Μέσα από το βιβλίο αναδεικνύεται έντονα το στοιχείο της φυσιολατρίας ως κίνητρο του ταξιδιού και της εκδρομής και όχι η μανία της φυγής που κυριαρχεί σήμερα, ενώ γίνεται μια ιστορική ανασκόπηση του ορεινού περιηγητισμού στον ελληνικό χώρο με αναφορές σε γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του, όπως οι απόπειρες διαφόρων φιλελλήνων περιηγητών να πατήσουν τις ψηλότερες κορφές του Ολύμπου, η ίδρυση του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου στα 1929, η διοργάνωση του πρώτου πανελλήνιου ορειβατικού συνεδρίου, κ.α.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία