• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη αυτού του σημαντικού -για την θρησκεία,.. Product #: 720.00006 Regular price: 8.50€ 8.50€ 1

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Κωδικός προϊόντος: 720.00006
Συγγραφέας: Μονιούδη - Γαβαλά Δώρα
Χρονολογία: 1996
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 48
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και σχεδιαγράμματα κτιρίων του νησιού, κ.α. εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 8.50€

- +

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη αυτού του σημαντικού -για την θρησκεία, την παιδεία και τον πολιτισμό- τμήματος της πόλης Χίου από την άποψη της πολεοδομίας και αρχιτεκτονικής. Να περιγράψει την εξέλιξη των κτιρίων που προϋπήρξαν των σημερινών και τις πολλές φάσεις ανακατασκευής τους εξαιτίας καταστροφών και θεομηνιὠν. Χρονικό πλαίσιο της μελέτης είναι οι δύο αιώνες που προηγήθηκαν του τρέχοντος -ο 18ος και 19ος αιώνες. Είτε μέσα σε συνθήκες ακμής του 18ου αιώνα, είτε καταστροφών και θεομηνιών -με ενδιάμεσες περιόδους ανασυγκρότησης- του 19ου αιώνα, αυτό το τμήμα της πόλης αποτέλεσε την κοιτίδα της θρησκείας και της παιδείας.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία