• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αστήρ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Μία δίπατη οσπιτοκατοικία επί της οδού Αδριανού 96, στην καρδιά της Πλάκας των Αθηνών μετράει ζωή πά.. Product #: 720.00006 Regular price: 13.50€ 13.50€ 1

ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Αστήρ
Κωδικός προϊόντος: 720.00006
Συγγραφέας: Φερούσης Δημήτρης
Χρονολογία: 2005
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 56
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου. Περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό εποχής, γκραβούρες, σχέδια, σκαριφήματα, κ.α.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 13.50€

- +

Μία δίπατη οσπιτοκατοικία επί της οδού Αδριανού 96, στην καρδιά της Πλάκας των Αθηνών μετράει ζωή πάνω από πεντακόσια χρόνια. Και κατά τους ειδικούς είναι το αρχαιότερο κτίσμα της προεπαναστατικής Αθήνας. Αν και η κύρια κατασκευαστική φάση του, ανήκει στον 18ο αιώνα με επισήμανση θεμελίων και χαρακτηριστικών δομικών μορφών της παλαιότερης περιόδου. Και όπως έγραψε ο αείμνηστος Αναστάσιος Ορλάνδος (1887-1979), είναι ένα «αθηναϊκό αρχοντόσπιτο», το οποίο «ομοιάζει καταπληκτικώς προς την των αττικών των ελληνιστικών οικιών, εν συνδυασμό δε προς την κάτωθεν κιονοστήρικτον στοάν, προς την αρχαίαν οικίαν.

(Από τον πρόλογο του συγγραφέα»

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία