• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Η μελέτη αυτή αφιερώνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν την Αθήνα και που θέλουν να την δουν να μπαί.. Product #: 720.00007 Regular price: 35.00€ 35.00€ 1

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη
Κωδικός προϊόντος: 720.00007
Συγγραφέας: Δοξιάδης Α. Κωνσταντίνος
Χρονολογία: 1960
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 106
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκτύπωση Όφφσετ: Ν. Ζαφειρόπουλος.
Εικονογράφηση: Περιλαμβάνονται χάρτες και αρχιτεκτονικά σχέδια.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Αυτοέκδοση του διάσημου πολεδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 35.00€

- +

Η μελέτη αυτή αφιερώνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν την Αθήνα και που θέλουν να την δουν να μπαίνη σ' έναν καινούργιο αιώνα ευημερίας σαν Πρωτεύουσα της χώρας, σαν κέντρο πολιτισμού, σαν πολιτεία που εξυπηρετεί τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της.

Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε μια διάλεξη που δόθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1960 στον Παρνασσό μετά από πρόσκληση του Συλλόγου, και σε μιάν επεξηγηματική και συμπληρωματική ακόμα διάλεξη που δόθηκε στις 9 Μαΐου 1960 στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο για κείνους που ήθελαν ν' ασχοληθούν λεπτομερέστερα με το ζήτημα αυτό.

Από τότε η Κυβέρνηση εξήγγειλε τη διάθεσή της να μελετήση ένα πρόγραμμα μεγαλύτερο για την ανάπτυξη της Αθήνας. Έτσι, θεωρώ καθήκον μου να δημοσιεύσω αυτή τη μελέτη μου που ως τώρα έχει υποβληθή μόνο στους αρμόδιους και σε λίγους που ενδιαφέρονται, για να μπορέση να χρησιμοποιηθή απ' όλους εκείνους που αγαπούν την Αθήνα και θ' ασχοληθούν μ' αυτή.

Ιδιαίτερα η μελέτη αυτή απευθύνεται σ' εκείνους που έχουν σήμερα την εξουσία και τη δύναμη να ρυθμίσουν υπεύθυνα τα ζητήματα της πόλης.

Αθήνα, Σεπτέμβριος 1960, Κ. Α. Δοξιάδης

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία