• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μαυρίδης ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 1980 (ΕΤΟΣ 37ο) Ετήσια λογοτεχνική και καλλιτεχνική έκδοση. Χρόνος τριακοστός έβδομος. Διευθυντής Αριστ. Ν. Μαυρίδης.. Product #: 805.00005 Regular price: 24.50€ 24.50€ 1

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 1980 (ΕΤΟΣ 37ο)

Εκδοτικός Οίκος: Μαυρίδης
Κωδικός προϊόντος: 805.00005
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Χρονολογία: 1980
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 456
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά με το περικάλυμμα (κουβερτούρα) σε άριστη κατάσταση. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Εργοστάσια εκδόσεων Μαυρίδη: Μεγάλου Αλεξάνδρου 38, Τηλ. 524.057, Αθήναι.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου από διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες. Εξώφυλλο: Μαρμάρινο ειδώλιο αρπιστή από την Κέρο, 2800-2200 π.Χ.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο αποτελεί ετήσια λογοτεχνική και καλλιτεχνική έκδοση.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 24.50€

- +

Ετήσια λογοτεχνική και καλλιτεχνική έκδοση. Χρόνος τριακοστός έβδομος. Διευθυντής Αριστ. Ν. Μαυρίδης. Γραφεία: Μεγάλου Αλεξάνδρου 38, Αθήνα.

Το πνευματικό 1979 καταξιώθηκε με μια ακόμα παγκόσμια αναγνώριση της λογοτεχνίας μας. Με την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στον Οδυσσέα Ελύτη. Την άξια παρουσία των Ελληνικών Γραμμάτων χαρακτηρίζουν η καλή φαντασία, οι ανθρωπιστικές ενοράσεις και η υψηλή κοινωνική λειτουργικότητα. Η αληθινή τέχνη δεν πλαστογραφεί, αλλά πλαστουργεί τη ζωή με συνέπεια και συνείδηση του υπαρκτού κόσμου. Αισθητοποιεί την πραγματικότητα σε μιαν αδιάκοπη συνάρτηση των γνήσιων στοιχείων που τόσο αφειδώλευτα παρέχει η δροσοπηγή λαϊκή παράδοση, με την κοινωνική αλήθεια της εποχής [...]

(Από το άρθρο του Δημήτρη Σιατόπουλου «Το λογοτεχνικό 1979»)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία