• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ ΛΟΡΕΝΤΣΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ) - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1960 Αρκετές σελίδες της «Νέας Εστίας» έχουμε αφιερώσει στον ποιητή, που γεννήθηκε πριν από εκατό χρόνια .. Product #: 805.00013 Regular price: 16.00€ 16.00€ 1

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ ΛΟΡΕΝΤΣΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ) - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1960

Κωδικός προϊόντος: 805.00013
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Νέα Εστία)
Χρονολογία: 1960
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 100
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο «Η ΕΣΤΙΑ» Κ. Γιάκαλου και Ε. Κοντού, Αγ. Παύλου 28, Τηλ. 812.449, Αθήναι.
Εικονογράφηση: Εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με φωτογραφίες εποχής, σχέδια και κοσμήματα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 16.00€

- +

Αρκετές σελίδες της «Νέας Εστίας» έχουμε αφιερώσει στον ποιητή, που γεννήθηκε πριν από εκατό χρόνια και με το ήθος του και με τον ηρωϊκό του θάνατο υψώθηκε απάνω από το έργο του κ' έγινε θρύλος και υπόδειγμα. Τον θυμηθήκαμε και στην εικοστή πέμπτη επέτειο της μεγάλης ώρας της ζωής του στο Δρίσκο κ' εδώσαμε χαρακτηριστικές πληροφορίες. Τον επροβάλαμε και σε καιρούς κρίσιμους για την Ελλάδα, τις πρώτες ημέρες του πολέμου του 1940-41. Μα στον Λορέντσο Μαβίλη οφείλαμε κάτι παραπάνω: το αφιέρωμα τούτο, μια κριτική σύνθεση, που να ιστορεί τη ζωή του, να υπογραμμίζει την αξία και την ομορφιά της θυσίας του στα ηπειρωτικά βουνά, αλλά και να εξηγεί και να τοποθετεί το έργο του χωρίς να αλλοιώνει τις διαστάσεις του και χωρίς να παρερμηνεύει τις προθέσεις του.

Τα μελετήματα που ακολουθούν φιλοδοξούν να φτάσουν σ' αυτή τη σύνθεση, θεμελιωμένη σε ότι έδωσε ως τώρα η έρευνα και στο χώρο που ορίζει για κάθε πνευματικόν εργάτη ο χρόνος. Κι ο αναγνώστης ελπίζουμε ότι στις σελίδες των μελετημάτων αυτών θα βρει και το βίο του ποιητή και ότι καλύτερο έγραψε, αλλά και τις υποδείξεις εκείνες που θα τον βοηθήσουν να δει τον πραγματικό Μαβίλη, εκείνον που θα μείνει έξω από κάθε επικαιρότητα.

Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη. Είναι όμως η μόνη που μπορεί αληθινά να τιμήσει έναν ποιητή κ' έναν άνθρωπο σαν τον Λορέντσο Μαβίλη.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΡΗΣ

(Σημείωμα του διευθυντή και εκδότη της «Νέας Εστίας» Πέτρου Χάρη)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία