• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η λέξη (Αντώνης Φωστιέρης - Θανάσης Νιάρχος) Η ΛΕΞΗ [ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ] ΤΕΥΧΟΣ 139 Το 1983, μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Καζαντζάκη, στην Αθήνα, μου παραδόθηκε από την κυρία Μαρίκα Π.. Product #: 805.00008 Regular price: 9.50€ 9.50€ 1

Η ΛΕΞΗ [ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ] ΤΕΥΧΟΣ 139

Κωδικός προϊόντος: 805.00008
Συγγραφέας: Η λέξη (Συλλογικό)
Χρονολογία: 1997
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 202
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Π. Μπαλλίδης και Σία Ο.Ε.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με σχέδια και ζωγραφική εμπνευσμένα από το λογοτεχνικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την ζωή του.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 9.50€

- +

Το 1983, μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Καζαντζάκη, στην Αθήνα, μου παραδόθηκε από την κυρία Μαρίκα Παπαϊωάννου - Χουρμουζίου ένας ογκώδης φάκελος με 159 επιστολές, κάρτες και σημειώματα του Καζαντζάκη. Τριάντα από αυτά είναι αχρονολόγητα και δεκαπέντε από αυτά απευθύνονται σε διάφορους παραλήπτες, τους Γ. Βλάχο, Γ. Νάζο, Κ. Κουν, Κ. Ουράνη, βιβλιοπωλείο Κολλάρου. Για να φτάσουν στον προορισμό τους θα έπρεπε να φροντίσει ο Αιμίλιος Χουρμούζιος, πράγμα που φαίνεται δεν έγινε, αφού ακόμα βρίσκονται ανάμεσα σ' εκείνα που του έστειλε ο Καζαντζάκης [...]

Με την ευκαιρία των σαράντα χρόνων από τον θάνατο του Καζαντζάκη, όσες επιστολές ανακοινώνονται εδώ σήμερα είναι κείμενα πολύ σημαντικά για όποιον θα ήθελε να εμβαθύνει στη σκέψη και το έργο του συγγραφέα. Όμως το ερώτημα παραμένει: Πεθαίνουν οι ποιητές; Ο Κώστας Ουράνης απαντά με τους στίχους του: «Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάμε!».

(Από την Εισαγωγή του Γιώργου Ανεμογιάννη)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία