• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας 26 παιδιών που όταν τελειώνουν την τελευταί.. Product #: 882.00004 Regular price: 13.00€ 13.00€ 2

ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ

Κωδικός προϊόντος: 882.00004
Συγγραφέας: Παπαντωνίου Λ. Ζαχαρίας
Χρονολογία: χ.χ. (1980 περίπου)
Κυκλοφορία: Η σκληρόδετη κλασική έκδοση είναι πλέον εξαντλημένη στο εμπόριο.
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 210
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική σκληρόδετη βιβλιοδεσία
Τυπογραφείο: «Όφσετ» : Β. & Μ. Ρόδη
Εικονογράφηση: Εξώφυλλον Μάριου Αγγελόπουλου, Πρωτογράμματα και εικόνες Ε. Σπυρίδωνος
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το αντίτυπο φέρει σφραγίδα γνησιότητος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των κληρονόμων του συγγραφέα κ. Γ. Ι. Σαχίνη
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 13.00€

- +

Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας 26 παιδιών που όταν τελειώνουν την τελευταία τάξη του ελληνικού σχολείου αποφασίζουν (με την άδεια των γονέων τους) να κάνουν μόνα τους διακοπές για περίπου δύο μήνες στα βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί, μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνοντας τις ιστορίες των ανθρώπων που συναντούν, φτιάχνουν μια κοινότητα που εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, μαθαίνουν να ξεπερνούν στις δυσκολίες της ζωής μέσω της συνεργασίας και της εκτίμησης απέναντι στον άλλο, πάντα με χιούμορ και χωρίς βαρύγδουπες διδαχές.

Το πρωτοποριακού χαρακτήρα βιβλίο, που αποτελεί κομβικό σταθμό στην ιστορία της νεοελληνικής σχολικής και παιδικής λογοτεχνίας, επαινέθηκε απ’ τον Παλαμά και τον Ξενόπουλο για την παιδαγωγική και λογοτεχνική του αξία, τη ζωντανή δημοτική γλώσσα και την τυπογραφική του καλαισθησία. Τυπώθηκε πρώτη φορά το 1919 από το Εθνικό Τυπογραφείο αποτελώντας σχολικό ανάγνωσμα για τα έτη 1919-1920. Επέστρεψε στα σχολεία με τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Βενιζέλου το 1929 και το 1933. Το 1974 «Τα ψηλά βουνά» ξανατυπώθηκαν για τα δημοτικά σχολεία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Σπεράντζα «Τα ψηλά βουνά είναι από τα βιβλία που ξυπνούν τους λαούς και τους κάνουν μεγάλους». Σήμερα, μας υπενθυμίζουν, πέραν όλων των άλλων, πόσο σημαντικό είναι ο καθένας από μας ν’ αναδέχεται τις ευθύνες του. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου απευθύνεται στα παιδιά όλων των εποχών: «Όταν βρίσκονται γενναία παιδιά σαν εσάς, ένα δάσος γίνεται αιώνιο. Κι οι άνθρωποι ζουν καλύτερα τη ζωή τους».

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία