• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γωνιά του βιβλίου ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Το παρόν τεύχος αποτελεί ανάτυπο του έργου «Οικονομία και Πολιτική» του κ. Παπαχρίστου (Πάτρα 1980, .. Product #: 330.00003 Regular price: 10.50€ 10.50€ 1

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Εκδοτικός Οίκος: Γωνιά του βιβλίου
Κωδικός προϊόντος: 330.00003
Συγγραφέας: Παπαχρίστου Αγγ. Χρίστος
Χρονολογία: 1981
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Δυσεύρετο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 20
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Έκδοση βιβλιοπωλείου «Γωνιά του Βιβλίου», Αγίου Νικολάου 32, Πάτρα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Ο συγγραφέας του παρόντος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης επί δεκαετίες του διάσημου βιβλιοπωλείου των Πατρών, η «Γωνιά του Βιβλίου».
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 10.50€

- +

Το παρόν τεύχος αποτελεί ανάτυπο του έργου «Οικονομία και Πολιτική» του κ. Παπαχρίστου (Πάτρα 1980, σελίδες 288).

Στο άκρως ενδιαφέρον ένθετο τετρασέλιδο που υπάρχει στο τευχίδιο αυτό, με τίτλο «6ωρη εργασία με 6ήμερη εβδομάδα», ο κ. Παπαχρίστου (Απόφοιτος της Α.ΣΟ.Ε.Ε., Δ/ντής Ταμείου ΤΣΕΥΠ) αναφέρει:

Η παιδεία εν Ελλάδι, η μεν κατωτέρα άγει προς το άροτρον και τον ιδρώτα ήτοι την γεωργίαν και βιομηχανίαν, το εμπόριον και την ναυτιλίαν, η δε ανωτέρα προς το καλαμάριον και τας δημοσίας θέσεις, ήτοι προς την προνομιούχον τάξιν της ελληνικής κοινωνίας ήτις ζει από των ιδρώτων της εργατικής τάξεως.

Ενώ σε επόμενη σελίδα καταθέτει την πρωτοποριακή για την εποχή άποψη:

Η 6ωρη εργασία με εξαήμερη εβδομάδα είναι μέτρο ανθρώπινο και ταυτόχρονα ευεργετικό για όλη την Εθνική Οικονομία. Η 6ωρη εργασία μπορεί να είναι συνεχής ή διακοπτόμενη, κατά τις ανάγκες της Οικονομίας και του Κοινού. Γενικά το 6ωρο δεν υποβιβάζει την αποδοτικότητα, γιατί διατηρεί (χωρίς να εξαντλεί) τη ζωτικότητα των εργαζομένων. Τη «θέση» αυτή να κατανοήσουν οι υπεύθυνοι φορείς των επιχειρήσεων και να προωθήσουν τη λύση της εβδομάδας των 6 ημερών και 36 ωρών.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία