• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κέδρος ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ Ποιο άλλο φαινόμενο προσφέρει καλύτερα από την τοκογλυφία, στη διάρκεια επτά αιώνων στη Δύση, από το.. Product #: 330.00006 Regular price: 12.00€ 12.00€ 1

ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Εκδοτικός Οίκος: Κέδρος
Κωδικός προϊόντος: 330.00006
Συγγραφέας: Λε Γκοφ Ζακ
Μεταφραστής: Γκοτσίνας Νικόλαος
Χρονολογία: 2003
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη Έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 152
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Ο τίτλος του πρωτοτύπου:«La bourse et la vie», Υπεύθυνη διορθώσεων η Μαρία Σπανάκη, Διόρθωση και επιμέλεια ο Ηλίας Καφαόγλου, Ηλεκτρονική διόρθωση η Γεωργία Καραγεωργίου, Τυπογραφική επιμέλεια η Μαρία Βούλγαρη, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση η Κυριακή Τομτσικιώτη.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 12.00€

- +

Ποιο άλλο φαινόμενο προσφέρει καλύτερα από την τοκογλυφία, στη διάρκεια επτά αιώνων στη Δύση, από τον 12ο μέχρι τον 19ο αιώνα, μια δυναμική αντιπαράθεση οικονομίας και θρησκείας, παλιών και νέων αξιών, αμαρτίας και σωτηρίας; Τον 13ο αιώνα, η έξαρση και η διάδοση της νομισματικής οικονομίας απειλούν το χριστιανικό status quo. Ο καπιταλισμός, το νέο οικονομικό σύστημα που είναι έτοιμο να αναδυθεί, προϋποθέτει τόσο μια αλλαγή νοοτροπίας σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τον πλούτο, το χρήμα και το κέρδος, όσο και στη νομιμοποίηση και ευρεία χρήση πρακτικών που ανέκαθεν καταδίκαζε η Εκκλησία. Η εντυπωσιακή πολεμική γύρω από την τοκογλυφία στον Μεσαίωνα αποτυπώνεται εύληπτα σε σημαντικές μαρτυρίες, παραδειγματικούς λόγους των ιεροκηρύκων (exampla), μέσω των οποίων με παραστατικό τρόπο προσπαθούσαν να πείσουν το ακροατήριο για την αξία της χριστιανικής ηθικής. Απέναντι στην αφοριστική προσταγή της Εκκλησίας και της κοσμική εξουσίας «το πουγκί και η ζωή», ο τοκογλύφος αντιπαραθέτει την βλάσφημη προοπτική «και το πουγκί και η ζωή». Ανάμεσα στον πλούτο και στην αιώνια ζωή, στην Κόλαση και στον Παράδεισο, ο επονείδιστος αυτός «ρυθμιστής» των οικονομικών συναλλαγών, ο «επί χρήμασι κρεμάμενος», θα δώσει τη δική του μεγάλη μάχη της επιβίωσης.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία