• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καγιάφας Χαράλαμπος & Ιωάννης ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ Δεν είναι εύκολο πράγμα να μη δεθής συναισθηματικά με τον τόπο σου, με το χωριό σου, όταν επί δεκαετ.. Product #: 390.384.00002 Regular price: 19.50€ 19.50€ 1

ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ

Κωδικός προϊόντος: 390.384.00002
Συγγραφέας: Φιλιππόπουλος Μ. Τάσος
Χρονολογία: 1975
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 160
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Χ. & Ι. ΚΑΓΙΑΦΑ, Πάτρα.
Εικονογράφηση: Εικονογράφηση με φωτογραφικό υλικό εντός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του συγγραφέα με αφιέρωση και χρονολογημένη στις 24-8-1976.
Παρατηρήσεις: Έπαινος της Ακαδημίας Αθηνών.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 19.50€

- +

Δεν είναι εύκολο πράγμα να μη δεθής συναισθηματικά με τον τόπο σου, με το χωριό σου, όταν επί δεκαετίες ολόκληρες ζης με την αγάπη του. Και δεν εννοώ μόνο τα «πρώτα χρόνια της ζωής μου τ' αξέχαστα» που πέρασα σ' αυτό. Κι εγώ και ο κάθε Τρικορφιώτης σέρνομε την αγάπη για το χωριό μας όπου κι' αν βρισκόμαστε στα ξένα. Ζούμε με την σκέψι του και το λαχταράμε. Το καμαρώνομε και το φροντίζομε. Κοντά στους συναισθηματικούς δεσμούς, στα «βιώματα» όπως θα λέγαμε καλύτερα, δεν είναι μικρότερης σημασίας η επιθυμία μου να ανιχνεύσω όλες τις ψυχικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της ζωής των ανθρώπων του τόπου μου και να δώσω την ευκαιρία στους μεν μεγαλυτέρους μου να ξαναθυμηθούν, στους δε νεωτέρους και πρώτα απ' όλους σ' αυτούς, να περιδιαβούν μέσα από τα περιβόλια των θρύλων και των παραδόσεων, των καημών και της χαράς της απλοϊκής ζωής των Τρικορφιωτών, όπως την έζησα «άγουρος του χωριού κι' εγώ» και όπως μου την ζωντάνεψαν με τις διηγήσεις τους οι γεροντότεροι.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία