• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Τα κείμενα που ακολουθούν, ανήκουν σε μιά σειρά σημειωμάτων που αποτελούσε (από το 1950 ίσαμε το 195.. Product #: 390.382.00009 Regular price: 21.50€ 21.50€ 1

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Κωδικός προϊόντος: 390.382.00009
Συγγραφέας: Σαλαμάγκας Στ. Δημήτρης
Χρονολογία: 1965
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 152
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό εκτός κειμένου σε ιλουστρασιόν χαρτί, και σχέδια των ζωγράφων Κώστα Μαλάμου και Ευθυμίου Μάιπα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Επιμέλεια έκδοσης: Λέανδρος Ι. Βρανούσης.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 21.50€

- +

Τα κείμενα που ακολουθούν, ανήκουν σε μιά σειρά σημειωμάτων που αποτελούσε (από το 1950 ίσαμε το 1953 συνεχώς) ειδική κυριακάτικη εκπομπή του Ραδιοσταθμού της πόλης μας, και αναφέρονται σε θέματα ιστορικο-λαογραφικά των Γιαννίνων. Έχει καταβληθή από τον υποφαινόμενο προσπάθεια αποφυγής, κατά το δυνατό, των καθαρά ιστορικών λεπτομερειών, χωρίς εν τούτοις να αμεληθούν τα απαραίτητα εκείνα περιγράμματα, που θεώρησα αναγκαία για την αναπαράσταση του ιστορικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία της πρόσφορης κάθε φορά ατμόσφαιρας. Η πρώτη σειρά των σημειωμάτων αυτών τυπώθηκε σε βιβλίο το 1950. Το 1956 συγκεντρώθηκαν σε βιβλίο και οι τέσσερες σειρές (Α' - Δ') των σημειωμάτων. «Περίπατοι στα Γιάννινα» με 16 εικόνες εκτός κειμένου. Ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται για περισσότερα ιστορικά ή λαογραφικά στοιχεία, μπορεί, αν θέλη, να προστρέξη και σε μιάν άλλη σειρά δημοσιευμάτων μου, που έχουν καταχωρηθή στο περιοδικό «Ηπειρωτική Εστία» κι έχουν περιληφθή ύστερα και σε αυτοτελή βιβλία. Βιβλιογραφική αναγραφή τους επιτάσσεται στο τέλος του βιβλίου τούτου. Η αναγραφή αυτή και η όλη επιμέλεια του ββλίου οφείλονται στη φροντίδα του φίλου κ. Λ. Βρανούση.

(Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία