• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πετράκης Γεώργιος - Εκδοτικό Τυπογραφείο Πατρών ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 1840-1940 Για τον επαρχιακό Τύπο, και κυρίως για τον πατραϊκό ελάχιστα έχουν γραφεί. Και από αυτά δεν καταφαίν.. Product #: 070.00002 Regular price: 35.50€ 35.50€ 2

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 1840-1940

Κωδικός προϊόντος: 070.00002
Συγγραφέας: Πολίτης Ε. Νίκος
Χρονολογία: 1984
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 312
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Στοιχειοθεσία και εκτύπωση στο εκδοτικό τυπογραφείο Πατρών Γεωργίου Πετράκη, Προύσης 60, Τηλ. 336.320.
Εικονογράφηση: Περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από τον πατρινό Τύπο. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η ζωγράφος Μάγδα Κουνούσου - Ραυτοπούλου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο αφιερώνεται από τον συγγραφέα σε όσους εμόχθησαν με την πέννα ή το συνθετήριο για την πρόοδο του πατραϊκού Τύπου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 35.50€

- +

Για τον επαρχιακό Τύπο, και κυρίως για τον πατραϊκό ελάχιστα έχουν γραφεί. Και από αυτά δεν καταφαίνεται ούτε η άνθιση που γνώρισε η δημοσιογραφία στην Πάτρα του ΙΘ' αιώνα, ούτε η ποιότητα του πατραϊκού Τύπου που του είχε εξασφαλίσει πανελλήνιο κύρος. Στην κάλυψη του κενού αυτού φιλοδοξεί να συμβάλει η παρούσα εργασία. Γίνεται σ' αυτήν  προσπάθεια να δοθούν εξακριβωμένα στοιχεία για την «ταυτότητα» των εφημερίδων και περιοδικών που εκδόθηκαν στην Πάτρα από το 1840 ως το 1940. Παρεμβάλλονται συγχρόνως κείμενα που είτε είναι χαρακτηριστικά για το ήθος και το ύφος πολλών εφημερίδων, είτε παρουσιάζουν ενδιαφέρον από ιστορικής ή κοινωνιολογικής απόψεως, ώστε το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου» να μην είναι πληκτικό για τον αναγνώστη [...]

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία