• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αχαϊκές εκδόσεις ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ Αυτά που έμαθα αγαπητέ αναγνώστη, τα δίνω σε σένα με τη διμερή αυτή εργασία μου. Στο πρώτο μέρος σου.. Product #: 390.387.00009 Regular price: 22.50€ 22.50€ 1

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Αχαϊκές εκδόσεις
Κωδικός προϊόντος: 390.387.00009
Συγγραφέας: Βρεττός Σ. Λάμπρος
Χρονολογία: 1986
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 158
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Φωτοστοιχειοθεσία: Τ. Κωνσταντινόπουλος, Πάτρα.αλονίκη.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου. Εξώφυλλο: Μπρούτζινες μυκηναϊκές κνημίδες από την Καλλιθέα Πάτρας. Βρέθηκαν σε τάφο από τον έφορο Νίκο Γιαλούρη. Χρονολογούνται γύρω στα 1200 π.Χ (Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας).
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Περιλαμβάνεται αναδιπλούμενος χάρτης της αρχαίας Αχαΐας (και με νέες ονομασίες) στο τέλος του βιβλίου, προϊόν εργασίας του συγγραφέα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.50€

- +

Αυτά που έμαθα αγαπητέ αναγνώστη, τα δίνω σε σένα με τη διμερή αυτή εργασία μου. Στο πρώτο μέρος σου δίνω, περιληπτικά, όλη την προϊστορία και την ιστορία της Αχαΐας, αναφέροντας για κάθε ιωνική και αχαϊκή πόλη τα κυριότερα στοιχεία. Στο δεύτερο μέρος σου δίνω μια ποιητική περιγραφή μερικών αχαϊκών μύθων, θρύλων και παραδόσεων, ιστορικών γεγονότων και προγονικών έργων τέχνης. Λεπτομερέστερα περιγράφω σ' αυτό τα ιερά, τους ναούς, τ' αγάλματα και τις γιορτές της Πάτρας, του Αιγίου και της Πελλήνης. Με τις υποσημειώσεις και των δύο μερών, με τις οποίες συμπληρώνω στοιχεία και επεξηγώ άλλα, το χάρτη της αρχαίας και νέας Αχαΐας, το πολεοδομικό σχέδιο της κεντρικής Πάτρας και τις φωτογραφίες, περιορίζω στο ελάχιστο τις απορίες σου.

Στις περιγραφές μου σου δίνω συμπυκνωμένη σε λίγες σελίδες, όλη την προϊστορία και την ιστορία της Αχαΐας, του τόπου σου, Αχαιέ αναγνώστη, γραμμένη απλά για να την καταλάβεις και συ ο ασπούδαχτος, και συ ο μικρός που τώρα αρχίζεις τις σπουδές σου κι έχεις υποχρέωση να μάθεις το παρελθόν της πάτριας γης.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠ. ΒΡΕΤΤΟΣ

Πάτρα, Αύγουστος 1986

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία