• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ Το βιβλίο μου «Πάτρα» είναι η ιστορική πορεία μιας πρωτοπόρας πόλης από την απελευθέρωσή της από την.. Product #: 390.387.00011 Regular price: 39.50€ 39.50€ 1

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.387.00011
Συγγραφέας: Μαρασλής Αλέκος
Χρονολογία: 1983
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 310
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Γραφικές Τέχνες Πήγασος Ο.Ε. (Αθήνα) με επιμέλεια του Αντώνη Μπουλούτζα.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 39.50€

- +

Το βιβλίο μου «Πάτρα» είναι η ιστορική πορεία μιας πρωτοπόρας πόλης από την απελευθέρωσή της από την τούρκικη σκλαβιά, το 1828 έως κυρίως το 1940. Σε μερικά κεφάλαια επεκτείνεται περιληπτικά και ως τις μέρες μας. Περικλείει εικόνες και γεγονότα από την πολιτική, δημοτική (αυτοδιοίκηση), οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξή της. Είναι μια ιστορική αναδρομή, που έρχεται σαν συνέχει των προηγούμενων βιβλίων μου «Ιατρική και γιατροί στην Πάτρα» και «Πάτρα 1900». Έτσι συμπληρώνεται μια τριλογία, που την αποθέτω ευλαβικά σαν ελάχιστη προσφορά, στην πόλη των γονιών μου και τιμητικά στους συμπολίτες μου.

Χάριτες οφείλω σε όσους με βοήθησαν με πληροφορίες και σε όσους μου παραχώρησαν φωτογραφικό υλικό. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω το δημοσιογράφο συμπολίτη κ. Αντώνη Μπουλούτζα, που με ξεχωριστό ενδιαφέρον επιμελήθηκε και αυτό το βιβλίο μου.

Αλέκος Αναστ. Μαρασλής, Μάρτης 1983

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία