• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΤΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) Η συλλογή τω τοπωνυμίων της Κερατέας (νοτιο-ανατολικής Αττικής), από την προφορική παράδοση, την καθ.. Product #: 390.385.00004 Regular price: 20.00€ 20.00€ 1

ΤΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.385.00004
Συγγραφέας: Αντωνίου Ιω. Αθανάσιος
Χρονολογία: 1991
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 216
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο «Τετραχρωμία Ο.Ε.»., Μαντζάκου 3, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Φωτοστοιχειοθετήθηκε στην επιχείρηση «Γραφικές Τέχνες Χαράλαμπου Πάνου». Περιέχεται παράρτημα με πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα και περιγραφές από την ιστορική και αγροτική ζωή της Κερατέας Αττικής. Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Γ. Κρικέλλη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Αναλυτικό τοπωνυμικό ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 20.00€

- +

Η συλλογή τω τοπωνυμίων της Κερατέας (νοτιο-ανατολικής Αττικής), από την προφορική παράδοση, την καθημερινή χρήση και τα γραπτά κείμενα (συμβόλαια), στη συνέχεια η κατάταξή τους σε ομάδες και τέλος η συνοπτική ιστορική επεξεργασία και η παρουσίασή τους στην εισαγωγή του βιβλίου, είναι μια εργασία που έλειπε από την επιστημονική βιβλιογραφία. Η αλφαβητική εξάλλου παράθεση όλων των τοπωνυμίων της ΝΑ Αττικής, με κάποιες ιστορικο-αρχαιολογικές και ετυμολογικές επεξηγήσεις, μαζί με τις φωτογραφίες, που συμπληρώνουν την ιστορική εισαγωγή και το κείμενο, καθώς και το τοπωνυμικός χάρτης, που παρατίθεται στο βιβλίο, συνθέτουν μια πρωτότυπη εργασία για την τοπωνυμική ιστορία της περιοχής, για την οποία άλλη ανάλογη μελέτη δεν υπάρχει. Το πρωτογενές, εξάλλου, υλικό που παρουσιάζει η έρευνα αυτή είναι χρήσιμο στους ειδικούς ερευνητές, γλωσσολόγους, ονοματολόγους, ιστορικούς, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής, που ενδιαφέρονται για την ιστορία της.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία