• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δρώμενα Η ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Στην Αθήνα, μια πόλη που τη συνθέτουν διάσπαρτες αρχαιότητες και πυκνοδομημένες περιοχές, με μοναδικ.. Product #: 390.385.00002 Regular price: 26.50€ 26.50€ 1

Η ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Δρώμενα
Κωδικός προϊόντος: 390.385.00002
Συγγραφέας: Μιχελή Λίζα
Χρονολογία: 1991
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 188
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Εργαστήριο λιθογραφίας: Α. Πετρουλάκη και η βιβλιοδεσία έγινε από τους Θ. Ηλιόπουλο και Π. Ροδόπουλο.
Εικονογράφηση: Πλούσιο έγχρωμο και ασπρόμαυρο φωτογραφικό και εικονογραφικό υλικό, εντός και εκτός κειμένου. Οι φωτογραφίες όπου δεν αναφέρεται όνομα φωτογράφου είναι της Λίζας Μιχελή. Οι αριθμοί που σημειώνονται στους χάρτες αντιστοιχούν στους αριθμούς των λημμάτων του κάθε κεφαλαίου. Εξώφυλλο, Σκίτσα Μακέτες: Λάμπρος Ιωάννου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Επιμέλεια έκδοσης: Νίκος Λαγκαδινός - Σύμβουλος έκδοσης: Νίκος Χατζηγεωργίου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 26.50€

- +

Στην Αθήνα, μια πόλη που τη συνθέτουν διάσπαρτες αρχαιότητες και πυκνοδομημένες περιοχές, με μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής την πολυκατοικία -σα να μην υπήρξε καμιά ενδιάμεση ιστορική περίοδος ανάμεσα στο κλασικό «άστυ» και τη μεταπολεμική πρωτεύουσα- η Πλάκα μοιάζει με νησί. Σκοπός αυτού του μικρού βιβλίου είναι να στρέψει την προσοχή του επισκέπτη και του περιπατητή όχι μόνο στη γραφικότητα των σπιτιών και των δρόμων της, αλλά -με την βοήθεια της Ιστορίας- και στις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στα κτίσματα της Πλάκας και σ' εκείνα που έχουν επιβιώσει, σκορπισμένα σ' άλλες παλιές γειτονιές της ελληνικής πρωτεύουσας. Φυσικό βέβαια είναι στη σκιά της Ακρόπολης η αξία κάθε μεταγενέστερης ιστορικής μνήμης να ελαχιστοποιείται. Όμως εμείς πιστεύουμε ότι σεβαστό δεν είναι μονάχα το μακρινό παρελθόν κι οι μεγάλες δημιουργικές εποχές της Ιστορίας. Σεβαστή είναι ολόκληρη η ιστορία ενός τόπου. Και με οδηγό μας αυτή την πεποίθηση, σας προσκαλούμε σε μια περιήγηση στην Αθήνα των Ανωνύμων.

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία