• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αντίκτυπος ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΓΚΑΛΛΙΤΣΑΝΟ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στο νοτιότερο άκρο της Ιταλικής χερσονήσου, κρυμμένη ανάμεσα σε απρόσιτους λόφους, στις πλαγιές του .. Product #: 390.728.00003 Regular price: 29.50€ 29.50€ 1

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΓΚΑΛΛΙΤΣΑΝΟ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Αντίκτυπος
Κωδικός προϊόντος: 390.728.00003
Συγγραφέας: Condemi Filippo
Μεταφραστής: Κακολύρης Πέτρος - Μυλωνά Ελισάβετ
Χρονολογία: 2000
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 48
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: «Έκτυπον», Πατρ. Γρηγορίου 67Α, Καλλιθέα.
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Αγράμπελη Μαργαρίτη. Πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό από τον Domenico Nucera (L'Artista). Έκδοση εξ ολοκλήρου σε ιλουστρασιόν χαρτί.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Συμπεριλαμβάνεται σελιδοδείκτης στο στύλ του εξωφύλλου του βιβλίου.
Παρατηρήσεις: Το κείμενο αποδίδεται και στη γκρεκάνικη γλώσσα. Περιλαμβάνονται ποιήματα ελληνόφωνων Ιταλών συγγραφέων.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 29.50€

- +

Στο νοτιότερο άκρο της Ιταλικής χερσονήσου, κρυμμένη ανάμεσα σε απρόσιτους λόφους, στις πλαγιές του Απρομόντε και στο κέντρο της επιβλητικής κοιλάδας της Αμυγδαλέας, προβάλλει το χωριό Γκαλλιτσανό του Κοντοφουρίου, ένα από τα αρχαιότερα προάστια της επαρχίας της Καλαβρίας και καρδιά της Ελληνόφωνης περιοχής της Ορεινής Κοινότητας του Μεσημβρινού Ιονίου. Άλλοτε μια από τις τόσες νησίδες του αρχιπελάγους της γκρεκανικής γλώσσας, που αναπτύχθηκε κατά μήκος των ακτών του Ιονίου, της επαρχίας του Ρηγίου (γι' αυτό αξίζουν την αναφορά τα κέντρα του Ροχούδι, Ροκαφόρτε ντελ Γκρέκο, Μπόβα, Αμυγδαλέα και Κοντοφούρι), το Γκαλλιτσανό αποτελεί σήμερα το τελευταίο προπύργιο στη διαφύλαξη του πολιτισμού των τεχνών και των παραδόσεων ελληνικής μνήμης, σε βαθμό που να αξίζει πλήρως το χαρακτηρισμό της "Ακρόπολης της Μεγάλης Ελλάδας".

(Από την εισαγωγή)

Image
© 2023 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία