• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΑΣΠΡΑ ΝΗΣΙΑ Άσπρα νησιά, διάφανα και καθάρια που τα εγέννησαν οι αύρες κι οι άνεμοι με τα μπλάβα κύματα, με τα β.. Product #: 390.391.00002 Regular price: 95.00€ 95.00€ 1

ΑΣΠΡΑ ΝΗΣΙΑ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.391.00002
Συγγραφέας: Ταρσούλη Αθηνά
Χρονολογία: 1939
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 170
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο, με τα αρχικά εξώφυλλα της έκδοσης.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Μηνά Μυρτίδη, Ψαρρών 2, Αθήναι.
Εικονογράφηση: Εικονογραφημένη έκδοση με 90 σχέδια και εικόνες της Α. Ταρσούλη. Περιλαμβάνονται και 3 έγχρωμες εικόνες, έργα της συγγραφέως, εκτός κειμένου επικολλημένα σε ξεχωριστές σελίδες.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή της Αθηνάς Ταρσούλη με πένα.
Παρατηρήσεις: Ταξιδιωτικές εντυπώσεις με 90 σχέδια και εικόνες της συγγραφέως (Πρώτη έκδοση 1938). Το ίδιο κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στη γαλλική «lles Blanches» (Πρώτη έκδοση 1939).
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 95.00€

- +

Άσπρα νησιά, διάφανα και καθάρια που τα εγέννησαν οι αύρες κι οι άνεμοι με τα μπλάβα κύματα, με τα βράχια και με τα κογχύλια των βυθών, στολίζουνε το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Άσπρα σπήτια, άσπρες εκκλησιές, άσπρα καράβια, πουλιά και σύννεφα μαζί με τα ξέφωτα πρόσωπα των ανθρώπων, τραγουδούν όλα μαζί ένα χαρούμενο ύμνο στο φως. Σαν αφρογέννητες νεράϊδες γύρω από μι' αρχαία θεά, τη φωτογεννήτρα Δήλ, αναβλύζουν απ' το γαλάζιο κύμα οι Κυκλάδες. Καράβια μυθικά, μας ταξιδεύουνε στους μαγικούς δικούς τους κόσμους, τ' άσπρα νησιά του Αιγαίου. Από τις Κυκλάδες η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος κ' η Αντίπαρος, η Νάξος και η Σαντορίνη, κ' η Σκύρος από τις Σποράδες θα μας ιδούν περαστικούς από τα φωτεινά τους ακρογιάλια. Διαβαίνοντας θα δρέψωμε κάποιες απλές, ξέχωρες ομορφιές τους, όμοια όπως διαβαίνοντας απ' ανθισμένο κάμπο μαζεύουνε σ' έν' άτεχνο μπουκέτο λίγ' απ' τα πιό φανταχτερά, απ' τα πιό μοσκόβολα λουλούδια.

(Από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Image
© 2023 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία