• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δωδώνη ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ Εγώ μελέτησα το σπίτι των χωριών της περιοχής μου, που αποτελείται από τα μαστοροχώρια Μιχαλίτσι, Χο.. Product #: 390.382.00004 Regular price: 9.00€ 9.00€ 1

ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ

Εκδοτικός Οίκος: Δωδώνη
Κωδικός προϊόντος: 390.382.00004
Συγγραφέας: Κοσμάς Β. Νίκος
Χρονολογία: 1998
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 96
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Λιθογραφείο Άγγελου Ελευθέρου.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός κι εκτός κειμένου με φωτογραφικό υλικό, σχέδια, χάρτες, σκαριφήματα, σκίτσα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 9.00€

- +

Εγώ μελέτησα το σπίτι των χωριών της περιοχής μου, που αποτελείται από τα μαστοροχώρια Μιχαλίτσι, Χουλιαράδες, Πετροβούνι, Βαπτιστής, Πράμαντα, Αμπελοχώρι, Κτιστάδες και το σπίτι των Τζουμέρκων. Μελέτησα το σπίτι των ίδιων των μαστόρων που έχτιζαν τα σπίτια στην Ήπειρο, σε όλη την Ελλάδα και που παλιότερα έχτιζαν και σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο. Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στο Μιχαλίτσι, που είναι ένα από τα μαστοροχώρια των Ιωαννίνων, σώζονται μερικά παλαιά σπίτια. Από τη μελέτη των σπιτιών αυτών θα δούμε όλη την εξέλιξη του Ηπειρωτικού λαϊκού σπιτιού, που εάν τυχόν παρουσιάζει διαφορές στις διάφορες επαρχίες αυτές να είναι ασήμαντες. Άλλωστε το σχέδιο των σπιτιών το έδινε ο πρωτομάστορας, σύμφωνα με τις συνήθειες του τόπου που δούλευαν, με τα υλικά που εύρισκαν και με τις επιθυμίες βέβαια του νοικοκύρη. 

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία