• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΔΙ) Νομίζω, ότι το βιβλίον μου αυτό, θα προσφέρη χαράν εις όλους εκείνους, οι οποίοι είδον το πρώτον γλυ.. Product #: 390.387.00021 Regular price: 32.50€ 32.50€ 1

ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΔΙ)

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.387.00021
Συγγραφέας: Παναγόπουλος Σ. Χρήστος
Χρονολογία: 1990
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 206
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκδοτικό τυπογραφείο Πατρών Γεωργίου Ι. Πετράκη.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με φωτογραφίες εποχής. Περιλαμβάνονται πίνακες, σκαριφήματα, σχέδια και χάρτης του Βασιλικού Πατρών.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο αυτό διανεμήθη δωρεάν, σ' όλους τους αρχηγούς οικογενειών, που κατοικούν στο Βασιλικόν, στην μνήμη του Χρήστου Σ. Παναγόπουλου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 32.50€

- +

Νομίζω, ότι το βιβλίον μου αυτό, θα προσφέρη χαράν εις όλους εκείνους, οι οποίοι είδον το πρώτον γλυκύ το φως του κόσμου εις το συμπαθητικό και όμορφο χωριό μας το Βασιλικόν, το κεφαλοχώρι του τ. Δήμου Φαρρών (το παλαιόν Μπρακουμάδι). Με την ανάγνωση των σελίδων του θα αναπολήσουν γλυκιές αναμνήσεις από τότε που μικρά παιδιά ανάμεσα στη ζεστασιά και τη θαλπωρή του πατρικού σπιτιού, άνοιξαν τα φτερά της ψυχής των στη ζωή. Τα αξέχαστα παιδικά χρόνια βαραίνουν μονόπλευρα και πάρα πολύ. Η αναθύμησις της ζωής εκείνης προσφέρει χαρά και ξεκούραση και κάποια λυτρωτική ανακούφιση. Η διαρκής παραμονή μας στο χωριό κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια και για πολλούς και κατόπιν, είναι συνδεδεμένη με τις συναναστροφές και τις συνεργασίες με τους συγχωριανούς μας, είναι συνδεδεμένη μαζί τους σε χαρές και λύπες, σε διασκεδάσεις με ποικίλον περιεχόμενο, κοινά περιστατικά, με πανηγυρισμούς και οικογενειακά πολυσήμαντα γεγονότα και περιστατικά, με γεννήσεις νεώτερων αδελφών, με βαπτίσεις, με τελετές κατά τους γάμους, και με πένθη οικογενειακά, των συγγενών, της γειτονιάς, του χωριού και πάντα ταύτα είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στο υποσυνείδητο του καθ' ενός και η ανάπλασις προσώπων και πραγμάτων θα προσφέρη συγκίνησιν και αναψυχήν και θα τονώση την αγάπην προς την κοιτίδα της καταγωγής μας, το αγαπημένον μας Βασιλικόν.

(Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία