• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΘΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (1833-1862) Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται η προσέγγιση και ερμηνεία της εκπαιδευτικής πολιτικής στην επαρχία .. Product #: 370.00014 Regular price: 35.00€ 35.00€ 1

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΘΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (1833-1862)

Κωδικός προϊόντος: 370.00014
Συγγραφέας: Κωνσταντοπούλου Γ. Γιούλα
Χρονολογία: 2009
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 296
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκτύπωση - βιβλιοδεσία «Ταχύτυπο».
Εικονογράφηση: Πλήθος στατιστικών πινάκων και δύο χάρτες της Πελοποννήσου με έμφαση στην επαρχία Καλαβρύτων.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το πόνημα αποτελεί την Διδακτορική Διατριβή της συγγραφέως που εκπόνησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 35.00€

- +

Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται η προσέγγιση και ερμηνεία της εκπαιδευτικής πολιτικής στην επαρχία Καλαβρύτων κατά την οθωνική περίοδο, καθώς και η διερεύνηση των συνιστωσών που ώθησαν τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας σε συγκεκριμένους τρόπους ζωής και εκπαιδευτικής έκφρασης, σε συμπεριφορές, νοοτροπίες και επιλογές, οι οποίες δίνουν εν τέλει το φάσμα της ζωής τους στο χώρο και το χρόνο. Είναι διαπιστωμένο πως η ιδιοτυπία των μελών μιας κοινωνίας είναι εκείνη που καθορίζει και τη στάση τους στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, το βαθμό της προσαρμογής τους στις εκάστοτε διαμορφούμενες συνθήκες, την κατάκτηση ή τη διατήρηση των δικαιωμάτων τους - όπως αυτό της εκπαίδευσης - με προοπτική την παρέμβαση και την περισσότερο ενεργό συμμετοχή τους στις μορφωτικές, στις κοινωνικές και εν γένει στις πολιτικές διαδικασίες συγκρότησης, διοίκησης του κράτους και ανάπτυξης των θεσμών. 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία