• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΣΥΜΒΟΛΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ (Η ΠΡΟΙΞ) Η παρούσα μελέτη αποτελεί: Ιστορική επισκόπηση και λεπτομερή έρευνα των ποικίλων προβλημάτων άτινα ε.. Product #: 340.00009 Regular price: 34.50€ 34.50€ 1

ΣΥΜΒΟΛΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ (Η ΠΡΟΙΞ)

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 340.00009
Συγγραφέας: Δημάκης Δ. Παναγιώτης
Χρονολογία: 1959
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 328
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο: Αγγέλου Αθ. Κλεισιούνη, Αθήναι.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 34.50€

- +

Η παρούσα μελέτη αποτελεί: Ιστορική επισκόπηση και λεπτομερή έρευνα των ποικίλων προβλημάτων άτινα εμφανίζει ο θεσμός της προικός εν τω ελληνικώ και ιδία τω αττικώ δικαίω της κλασσικής εποχής, μετ' αναδρομής εις πλείστα σχετικά θέματα οικογενειακού και κληρονομικού αττικού δικαίου, καθώς και εις τας αντιστοίχους διατάξεις της νομοθεσίας της Γόρτυνος.

Ο θεσμός της προικός πολλαχώς απησχόλησε τους συγγραφείς της ελληνικής αρχαιότητος. Ο μελετητής ευρίσκεται ως εκ τούτου προ πληθώρας πηγαίου υλικού, ιδία της κλασσικής εποχής. Αλλ' εάν, ευκόλως ίσως, σχηματίζη γενικήν τινα εικόνα του θεσμού, εξαιρετικώς δυσχαιρένεται εν τη διερευνήσει των επί μέρους προβλημάτων αυτού, λόγω, κυρίως του φιλολογικού χαρακτήρος των υπαρχουσών πηγών. Η εν γένει έρευνα του θέματος θα προήγετο πιθανόν σημαντικώς, εάν διασώζετο ο πλειστάκις εν ταις πηγαίς αναφερόμενος «περί προικός» νόμος του Σόλωνος, μολονότι πλείστα όσα και πάλιν σχετικά προβλήματα θα έμενον αναπάντητα, καθ' όσον μάλλον επρόκειτο περί νόμου εξαιρετικώς συντόμου και ουχί λεπτομερούς, δεδομένου ότι ο εκάστοτε αθηναίος νομοθέτης πολύ μικράν αρμοδιότητα είχε εις τα της ρυθμίσεως θεμάτων του οικιακού δικαίου, οίον το του θεσμού της προικός.

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία