• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πατάκης ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ) Οι σχολικές εκδηλώσεις, με αφορμή εθνικές επετείους, ασκούν ευεργετική επίδραση στις ψυχές των παιδι.. Product #: 952.00003 Regular price: 18.00€ 18.00€ 1

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ)

Εκδοτικός Οίκος: Πατάκης
Κωδικός προϊόντος: 952.00003
Συγγραφέας: Γκώνιας Γ. Νίκος - Ραπτοπούλου Κ. Σοφία
Χρονολογία: 1995
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Δυσεύρετο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 184
Βιβλιοδεσία: Μαλακό πλαστικοποιημένο εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφεία Εκδόσεων «Πατάκη»
Εικονογράφηση: Μακέτα εξωφύλλου Σταύρος Παλάντσας
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Φέρει σφραγίδα γνησιότητος αντιτύπων ενός εκ των συγγραφέων.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 18.00€

- +

Οι σχολικές εκδηλώσεις, με αφορμή εθνικές επετείους, ασκούν ευεργετική επίδραση στις ψυχές των παιδιών και τα φρονηματίζουν, τόσο κατά την παρουσίασή τους μπροστά στο κοινό, τους γονείς και τους φίλους τους, όσο και κατά την προετοιμασία και την όλη προπαρασκευή τους. Η επιμέλεια και η συλλογή υλικού, που θα έδινε μια άλλη διάσταση στις εθνικές επετείους μας και τις αντίστοιχες σχολικές γιορτές, αποτέλεσε φροντίδα πολλών χρόνων. Για να μην πέσει αυτό το υλικό στην αφάνεια, αποφασίσαμε να το επιμεληθούμε και να το παρουσιάσουμε σε βιβλίο. Αρχίζουμε λοιπόν με το «Έπος του 1940». Θα ακολουθήσει σύντομα «Το Μεγάλο Εικοσιένα».

Σ' αυτό τον τόμο, θα γνωρίσετε μαζί μας πτυχές από την εποποιία του '40, μέσα από μία ανθολόγηση κειμένων, φωτογραφιών και γελοιογραφιών από τις εφημερίδες και τα περιοδικά της εποχής, αλλά και ποιημάτων, πεζών και τραγουδιών, που γράφτηκαν τότε ή σε άλλες περιόδους, με αφορμή τα γεγονότα της Κατοχής και άλλες ένδοξες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, αρχαίας ή νεότερης.

Οι μαρτυρίες αυτές αποτελούν ένα απάνθισμα από το σύνολο της ελληνικής και ξένης δημιουργίας. Το εύθυμο ή το σοβαρό πνεύμα τους μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν στα χέρια τους πλούσιο υλικό για πολλαπλή χρήση, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν με τη βοήθεια των διαφόρων εποπτικών μέσων διδασκαλίας. Επίσης, θα βρουν σχέδια για ζωγραφική και χειροτεχνία σχετικά με τη γιορτή, τα οποία τόσο συχνά αναζητούν για τις ανάγκες των σχολικών εκδηλώσεων. Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα που θα ακολουθήσουν, πρέπει να το αποκτήσει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που ενδιαφέρεται για την ιστορία της πατρίδας μας.

(Από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία