• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ένωσις Συντακτών Η.Ε.Α. ΦΡΟΥΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ 21 Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εκπληροί ιερόν χρέος απέναντι του Έθνους. Παρουσιάζει.. Product #: 950.00008 Regular price: 39.50€ 39.50€ 1

ΦΡΟΥΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ 21

Εκδοτικός Οίκος: Ένωσις Συντακτών Η.Ε.Α.
Κωδικός προϊόντος: 950.00008
Συγγραφέας: Παπαλεξάνδρου Θ. Κωνσταντίνος
Χρονολογία: 1971
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 188
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Το βιβλίο εξετυπώθη το 1971 Σεπτέμβριον - Οκτώβριον εις τα Τυπογραφεία Αδελφών Γ. Ρόδη. Επιστασία έκδοσης: Μανώλης Ρέπας.
Εικονογράφηση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εντός και εκτός κειμένου. Το διακοσμητικόν σκίτσον του εξωφύλλου είναι αντιγραφή από το εξώφυλλον της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ» των Μαρκιδών Πουλίων του 1897 (μεταξύ σελίδων 16-17). Καλλιτεχνικής επίβλεψη: Νικόλαος Νομικός.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Άκοπο αντίτυπο. Μικρό κόψιμο ενός εκ. στο εξώφυλλο όπως απεικονίζεται.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 39.50€

- +

Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εκπληροί ιερόν χρέος απέναντι του Έθνους. Παρουσιάζει μίαν έγκυρον εξιστόρησιν της συμβολής του Ελληνικού Τύπου εις τον Αγώνα του '21. Η Κεντρική Επιτροπή Εορτασμού της 150ετηρίδος του 1821, προεδρευομένη υπό του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Στυλιανού Παττακού και με Αντιπρόεδρον τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον, επίτιμον μέλος της Οργανώσεώς μας, απεφάσισε, κατά την σύσκεψιν αυτής της 30ης Δεκεμβρίου 1970, όπως, «εις τα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τονισθή η συμβολή του Τύπου κατά το στάδιον της προπαρασκευής του Αγώνος, κατά την διάρκειαν τούτου, ως και η μετέπειτα εθνική προσφορά του» [...]

Ο προεπαναστατικός Τύπος, ο επαναστατικός και ο μετέπειτα, άλλως τε, συνέβαλον αναμφισβητήτως, οι πρώτοι εις την επιτυχίαν του Αγώνος και έθεσαν ισχυρά θεμέλια εις τον Ναόν της Δημοσιογραφικής Αρετής και όλοι μαζί έγραψαν τας ωραιοτέρας σελίδας εις την Ιστορίαν του Ελληνικού Τύπου. Και οι σύγχρονοι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι, και πρέπει να είναι, υπερήφανοι, διότι συνεχίζουν το έργον εκείνων, δια τους οποίους δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός των ως ιεροφαντών και ηρωϊκών λειτουργών του υψίστης κοινωνικής σημασίας έργου, το οποίον επιτελεί, και έχει υποχρέωσιν να επιτελεί ο Τύπος.

ΠΑΝΟΣ ΤΡΟΥΜΠΟΥΝΗΣ, Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία