• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πιτσιλός 1. ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ Μετά από δέκα χρόνια στο βουνό και ύστερα από μια εκδοτική πείρα πέντε χρόνων («Ανάβαση»), αρχίσαμε .. Product #: 910.00022 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

1. ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

Εκδοτικός Οίκος: Πιτσιλός
Κωδικός προϊόντος: 910.00022
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Χρονολογία: 1986
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 176
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Ανάβαση, Δραγούμη 34, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ανάγλυφοι χάρτες - σκαριφήματα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Κείμενα για ορειβασία, αναρρίχηση και ορειβατικό σκι, φωτογραφίες και slides: Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος. Έρευνα και κείμενα για βλάστηση και πανίδα, χάρτες και σκίτσα: Βασίλης Χατζηρβασάνης, Έρευνα για ορειβασία και χλωρίδα, Επιμέλεια κειμένων: Πηνελόπη Ματσούκα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

Μετά από δέκα χρόνια στο βουνό και ύστερα από μια εκδοτική πείρα πέντε χρόνων («Ανάβαση»), αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πάνω στη δημιουργία μιας σειράς βιβλίων για την κίνηση στο βουνό. Μέσα από συζητήσεις και (αναπόφευκτες) συγκρίσεις, καταλήξαμε σε μια μορφή οδηγού, που θα κάλυπτε μεν τα καθαρά ορειβατικά θέματα (ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση, διαδρομές με ορειβατικά σκι), αλλά ταυτόχρονα θα τολμούσε μια προσέγγιση της ζωής των βουνών (ζώα, πουλιά, αγριολούλουδα). Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα για τις λειτουργίες της ορεινής φύσης και «ανακαλύψαμε» φυτά και ζώα που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ ή μια φορά πριν από έναν αιώνα. Στο βιβλίο αυτό περάσαμε ατόφια την προσωπική μας αντίληψη για τον οδηγό πεδίου, αποφεύγοντας ότι είναι περιττό και εστιάζοντας κυρίως στα θέματα που μπορεί να αντιληφθεί και να αναρωτηθεί ο καθένας.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία