• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ Οθούμενοι, όθεν, από συμπάθειαν, επεχειρήσαμεν πνευματικόν προσκήνυμα εις το μέρος αυτό του κόσμου, .. Product #: 938.00006 Regular price: 65.00€ 65.00€ 1

ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 938.00006
Συγγραφέας: Αβάρας Ι. Σταμάτης
Χρονολογία: 1956
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 212
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική πανόδετη βιβλιοδεσία με έκτυπη χρυσοτυπία στη ράχη.
Τυπογραφείο: Cosmos Greek - American printing Co., Νέα Υόρκη, Αμερική.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Πολυτελής έκδοση εκτυπωμένη εξ' ολοκλήρου σε ιλουστρασιόν χαρτί.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 65.00€

- +

Οθούμενοι, όθεν, από συμπάθειαν, επεχειρήσαμεν πνευματικόν προσκήνυμα εις το μέρος αυτό του κόσμου, προσδίδοντες μεγαλειτέραν έμφασιν εις την Αλικαρνασσόν ήτις κατέστη γνωστή εις όλον τον κόσμον λόγω του Μαυσωλείου της: του αρχιτεκτονικού αυτού αριστουργήματος το οποίον εγένετο αντικείμενον θρύλλου και καλλιτεχνικής ωμορφιάς από της ιδρύσεώς του κατά τον τέταρτον π.Χ. αιώνα μέχρι των ημερών μας. Επροσπαθήσαμεν να συγκεντρώσωμεν τα διάφορα στοιχεία του παρελθόντος εις ένα μεγάλο σύνολον: να υφάνωμεν, ούτως ειπείν, το υφάδι των ποικίλων ιστορικών γεγονότων και προσώπων που σχετίζονται με τον τόπον αυτόν, από του απωτάτου μέχρι του προσφάτου παρελθόντος, επάνω εις το στημόνι του βίου της Αλικαρνασσού, η οποία, καίτοι ολίγον, μετέσχεν εις την δημιουργίαν της εξωτερικής ιστορίας της Ελλάδος, αναντιρρήτως όμως συνέβαλε κατά μεγίστην μοίραν εις την Ελληνικήν σκέψιν και τον Ελληνικόν πολιτισμόν.

(Από τον πρόλογο του συγγραφέως)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία